Володимир Зеленський / REUTERS

Придбання провідним мобільним оператором Азербайджану Bakcell мобільного оператора «Vodafone Україна» суттєво посилить український ринок телекомунікаційних послуг.

Читайте такожМобільні оператори домовилися про перерозподіл частот, що дозволить за 1,5 року покрити 4G майже всю Україну

Про це на спільній прес-конференції з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим заявив президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом у Баку.

Відео дня

«Безперечно, нашими загальними державними інтересами є подальше зростання взаємних інвестицій, зокрема завдяки великим загальним сучасним і майбутнім спільним проектам. У цьому контексті гарним прикладом є придбання провідним мобільним оператором Азербайджану Bakcell мобільного оператора «Vodafone Україна». Це суттєво посилить український ринок телекомунікаційних послуг. Вірю, що цей кейс надихне інших азербайджанських інвесторів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня азербайджанський оператор Bakcell завершив операцію з придбання «Vodafone Україна» за 734 млн доларів.

Довідка УНІАН. «Vodafonе Україна» є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM і CDMA-450, обслуговує більш як 20 млн абонентів.

Bakcell - оператор стільникового зв'язку стандарту GSM, UMTS і LTE в Азербайджані. Компанія була заснована в 1994 році і стала першою компанією, яка надає послуги мобільного зв'язку в країні. Охоплює більш як 95% населення і близько 88% території Азербайджану.