Ілюстрація REUTERS

Кількість завантажень мобільних додатків в першому кварталі 2020 роки в умовах пандемії коронавірусу зросла у світі на 5-15% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожУ Британії палять вишки 5G-зв'язку для "боротьби" з коронавірусом

Про це свідчать результати дослідження міжнародного аналітичного центру App Annie.

Відео дня

Зокрема, кількість завантажень з інтернет-магазину додатків Google Play від компанії Google збільшилася на 5% - до 22,5 млрд завантажених додатків, з магазину мобільних додатків AppStore від компанії Apple – на 15% (до 9 млрд).

Найбільш завантажуваними додатками за підсумками кварталу стали додатки соцмереж TikTok, WhatsApp, Facebook, Instagram і Messenger.

Також у першому кварталі 2020 року зросли витрати на придбання мобільних додатків – на 5% у порівнянні з першим кварталом минулого року. Зокрема, на купівлю додатків з Google Play користувачі витратили 8,3 млрд дол., з AppStore – 15 млрд дол.

Згідно з дослідженням, у першому кварталі 2020 року час користування мобільними додатками зросла на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням міжнародної аналітичної компанії Kantar, глобальне споживання інтернету з моменту оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров'я епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 пандемією 11 березня збільшилося на 70% у порівнянні з попереднім періодом.

Довідка УНІАН. App Annie – міжнародна аналітична компанія, що спеціалізується на дослідженні ринку мобільних додатків. Має офіси в США, Канаді, Китаї, Японії, Південній Кореї, Сінгапурі, Великобританії, Нідерландах, Німеччині та Франції.