Новий підрозділ очолить співзасновник Libra Девід Маркус / Ілюстрація REUTERS

Компанія Facebook створила новий підрозділ Facebook Financial (F2), команда якого буде керувати всіма платіжними проектами компанії.

Про це пише Bloomberg.

Читайте такожTwitter та TikTok ведуть переговори про об'єднання - ЗМІ

Відео дня

Чим буде займатися підрозділ

Зокрема, підрозділ буде керувати платіжною системою Facebook Pay, яка була створена, щоб об'єднати соціальну мережу, її месенджер, Instagram і WhatsApp. Головою підрозділу був призначений співзасновник Libra Девід Маркус.

На посаду віце-президента напрямку в Facebook призначили колишнього гендиректора Upwork Inc. Стефана Касріеля.

«Facebook розвиває безліч ініціатив, пов'язаних з комерційною діяльністю. Ми подумали, що прийшов час розробити раціональну стратегію на рівні компанії», - зазначив Маркус.

Маркус також продовжить керувати підрозділом Novi, який працює над гаманцем для зберігання криптовалюти Libra. Також Маркус буде розвивати платежі через WhatsApp в Індії та Бразилії.

Facebook і 2 млрд користувачів

Facebook - американська технологічна компанія, що володіє однойменною соціальною мережею. Станом на березень 2020 року користувачами соцмережі є понад 2 млрд людей. Засновником і генеральним директором компанії є Марк Цукерберг.

Нововведення в Facebook

  • У квітні 2020 року в компанії Facebook заявили, що будуть попереджати користувачів своєї соціальної мережі про фейки та дезінформацію щодо коронавирусної інфекції COVID-19.
  • У червні 2020 року соціальна мережа Facebook, що належить однойменній американської компанії, заявила про запуск політики маркування контрольованих державами засобів масової інформації (ЗМІ).