Седан Jaguar XJ знімуть з виробництва в липні / фото Jaguar

Компанія Jaguar припинить виробництво флагманського седана XJ — останній автомобіль зійде з конвеєра підприємства в британському Соліхале 5 червня.

Читайте такожLexus показавши оновлений кросовер RX (фото)

Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Autocar.

Відео дня

Jaguar XJ нинішнього покоління (X351) випускається з 2010 року, а останнього оновлення модель зазнала у 2015 році. Седан доступний як зі стандартною, так і з подовженою колісною базою, а в його лінійку двигунів входять трилітрові бензинові і дизельні мотори V6.

За дев'ять років британці продали понад 120 тис. седанів XJ. При цьому останнім часом продажі моделі різко впали. Наприклад, у Європі Jaguar XJ розійшовся тиражем всього в 1099 автомобілів, а в США компанія реалізувала 1579 машин, пише Autonews.

Останні кілька років компанія Jaguar веде розробку наступного покоління флагманського седана, який повинен отримати повністю електричну силову установку. За неофіційними даними, новинка отримає чотири електромотори потужністю 200 к. с. кожен і комплект акумуляторів на 100 кіловат-годин. За своїми динамічними характеристиками і запасом ходу наступник XJ зможе скласти конкуренцію, наприклад, Tesla Model S і Porsche Taycan.

На даний момент Jaguar вже продає свою першу повністю електричну модель — I-Pace. Кросовер комплектується двома електричними агрегатами, які в сумі видають 400 к. с. і 696 Н·м крутного моменту. Автомобіль може прискорюватися до 100 км/год за 4,8 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Двигуни живляться від комплекту літій-іонних батарей на 90 кВт·год, що забезпечують запас ходу в 470 км (за циклом WLTP).