Австралійська авіакомпанія Qantas Airways \ REUTERS

Австралійська авіакомпанія Qantas Airways заявила, що найдовші у світі перельоти, в тому числі між Сіднеєм і Лондоном, будуть виконуватися на літаках Airbus A350–1000.

Читайте такожВстановлено новий рекорд найдовшого перельоту (відео)

Тим самим Airbus виграла тут конкуренцію з Boeing - літаки Boeing також розглядалися в якості літака для таких рейсів, більше того, пробний політ з Лондона до Сіднея в листопаді був здійснений на Boeing 787-9 Dreamliner, передає kommersant. Qantas вже заявила, що збирається замовити до 12 літаків Airbus, але контракт поки не підписаний.

Відео дня

При цьому Qantas також повідомила, що відкладає остаточне рішення про те, чи буде вона в принципі виконувати такі довгі перельоти, до березня 2020 року. У числі іншого, це пов'язано з тривалими переговорами з пілотами про умови роботи на настільки довгих маршрутах. Якщо Qantas прийме позитивне рішення, такі польоти можуть початися вже в 2023 році. Qantas планує ввести цілу низку довгих безпересадочних рейсів - з Австралії в Лондон, Нью-Йорк, Франкфурт, Париж і низку міст Латинської Америки і Африки.