Ілюстрація REUTERS

Через розповсюдження в Китаї коронавірусу 2019-nCoV німецькі автоконцерни BMW і Volkswagen призупиняють виробництво на своїх заводах у цій країні.

Читайте такожTesla временно закроет свой завод в Китае из-за эпидемии коронавируса

Як повідомив представник BMW в Мюнхені, концерн продовжить на один тиждень - до 10 лютого - канікули з нагоди китайського Нового року на трьох заводах в мегаполісі Шеньян, пише “Німецька хвиля”.

Відео дня

3 лютого роботу на підприємствах концерну відновлять лише офісні співробітники, які будуть працювати з дому. У Шеньяні розташована найбільша у світі філія BMW: тут працює близько 10 тисяч працівників, які щороку виробляють до півмільйона автомобілів і двигунів.

Volkswagen також призупинив до 10 лютого спільне виробництво з Shanghai Automotive Group і First Automotive Works. Відновлення роботи залежатиме від подальшого розвитку ситуації з хворобою, йдеться в повідомленнях німецьких автоконцернів.

Станом на 31 січня кількість загиблих від небезпечного коронавірусу 2019-nCoV в Китаї зросла до 213 осіб. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах коронавірусу в Китаї надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.