ukravtodor.gov.ua

Про це повідомила директор Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен під час зустрічі з керівником "Укравтодору" Славоміром Новаком, повідомляє прес-служба відомства.

"Щодо фінансування, наступного року Світовий Банк прийняв рішення тимчасово забрати близько 220 мільйонів доларів США з кредитного портфелю Держагенства", - йдеться у повідомленні.

Читайте також"Укравтодор" скаржиться на брак грошей для капремонту доріг у бюджеті-2017

Відео дня

Зі слів директора представництва, часткове скасування фінансування – це тимчасовий вимушений крок, оскільки нині  гроші Світового Банку не рухаються достатньо швидко, тим самим обтяжуючи країну економічно і не звільняють місця для підтримки нових проектів.

«Ми вважаємо, що наше рішення – це «win-win» ситуація для всіх. Ці гроші до вас точно повернуться», – зазначила Сату Кахконен.

В ході розмови, було проговорено, що у 2017 році Укравтодор на розгляд можливості майбутнього фінансування Світовим Банком винесе 20 проектів. В цілому це будуть проекти щодо розвитку дорожньої інфраструктури (інженерне проектування, консультації, попередній дизайн, тощо).