Обмеження стосуються семи російських авіаперевізників / фото wikipedia.org

Туреччина відмовилася обслуговувати літаки Boeing і Airbus російських і білоруських авіакомпаній, в тому числі здійснювати їх заправку.

Рішення прийняло Міністерство митниці і торгівлі країни після листа від Мінторгівлі США, повідомляє портал AirportHaber.

Обмеження стосуються семи російських авіаперевізників: "Аерофлоту", S7 Airlines, Utair, AZUR Air, Pegas Fly, "Росії" і "Ямалу". Заправка і супутні послуги заборонені для приватних, вантажних, комерційних, чартерних літаків, а також для повітряних суден, які вироблені в будь-якій країні і складаються як мінімум на 25% з комплектуючих, виготовлених в США.

Відео дня

Тепер російські літаки, що вилітають з Туреччини, змушені дозаправлятися в Сочі. Відмову в обслуговуванні бортів в Стамбулі підтвердили джерела "Комерсанта" в двох авіакомпаніях, зазначивши, що працюють над вирішенням проблеми.

Ситуація з польотами РФ - останні новини

У Сенаті США закликають адміністрацію Байдена заборонити китайським та іншим неамериканським авіакомпаніям здійснювати Вильоти з американських аеропортів на територію РФ, а також зупинятися в США, якщо їх повітряні маршрути пролягають через територію Росії. 

Через рік після початку війни в Україні російські авіаперевізники все ще експлуатують 467 літаків Airbus і Boeing порівняно з 544, які вони використовували рік тому.

У листопаді 2022 року близько 50 літаків "Аерофлоту" перебували в простої, а половину з них розібрали на запчастини.

Вас також можуть зацікавити новини: