У РФ зараз канібалять літаки / фото wikipedia.org

У РФ все частіше зазнають краху вертольоти. Вся справа в тому, що Україна перестала поставляти ворогові двигуни і запчастини, аналогів яким дійсно немає.

"З вертольотами проблема системна. Завод "Мотор Січ" перестав поставляти двигуни і запасні частини до двигунів, а іншого виробника в Росії немає. У них була фірма Климова, вона випускала двигуни ті ж самі аналоги українських ВК 2500, вони отримували від "Мотор Січі" мотор-комплекти, йшла збірка, якісь дрібні деталі і оболонка прилаштовувалася. Вертольоти зараз посипляться - ось це без варіантів. Що з буде з іншими типами літаків, пасажирськими літаками, ну ось подивимося початок сезону. Як їм вдається зараз дерибанити літаки, які стоять біля паркану, з них знімати запчастини і ставити на діючі. Це покаже період інтенсивної експлуатації", - розповів провідний авіаційний експерт Валерій Романенко.

Він вважає, що тоді вже можна буде подивитися на результати практики, коли просто крадуться літаки. 

"Літаки, які до того перебували в лізингу, і на першу вимогу повинні були бути повернуті власникам, ось наскільки ефективною виявиться канібалізація, причому в умовах, що центри ремонту цих літаків і обслуговування у них теж відкликані за ліцензією. Відповідно заробітки там низькі і найкращі фахівці звідти підуть", - додав експерт.

Інцидети з авіацією в РФ - останні новини

Вертоліт з кортежу заступника Голови Ради Безпеки Російської Федерації Дмитра Медведєва вкрай невдало приземлився на території Білоярської АЕС. Літальний апарат під час посадки зачепив дорожній знак.

На борту літака авіакомпанії "Росія", що здійснював рейс з Сочі в Красноярськ, сталася розгерметизація салону

24 січня 2023 року в Росії пасажир літака Airbus A321 "Уральських авіаліній" зняв на відео, як прямо перед вильотом з крила лайнера почало витікати паливо.