Кононенко був першим заступником голови фракції БПП у парламенті / фото УНІАН

У поліції зареєстрували справу через підкуп виборців на 94 виборчому окрузі на користь кандидата Ігоря Кононенка, депутата ВР 8-го скликання і близького соратника екс-президента Петра Порошенка. Ігор Кононенко балотується в Раду по 94 мажоритарному округу, до якого входять Васильківський і Обухівський райони Київської області.

Про це повідомив відомий журналіст Олександр Дубінський у своєму Facebook, який також балотується у народні депутати на цьому окрузі у якості мажоритарника від партії "Слуга народу".

Він повідомив, що сьогодні громадяни із Васильківського району написали заяву до Нацполіції через факт того, що їм останній тиждень пропонували по дві тисячі гривень за голосування на парламенських виборах за кандидата-самовисуванця Ігоря Кононенка. Цю інформацію підтверджує і відповідний документ, який з'явився у розпорядженні УНІАН.

Відео дня
Документ УНІАН

Дубінський також стверджує, що кошти громадянам пропонували ті самі куратори, які "вели" славнозвісну "сітку Порошенка" на президентських виборах. Він нагадав, що куратором цієї сітки у Київській області являється  нинішня замгубернатора області на прізвище Шкуро.

Нагадаємо, що про рішення Ігоря Кононенка балотуватися по мажоритарці на 94-му окрузі ЗМІ писали ще минулого року. 

При цьому в кінці травня він формально залишив партію Блок Петра Порошенка «Солідарність», щоб йти на вибори як самовисуванець і не асоціюватися з колишнім президентом.

Читайте такожКононенко без шансів програє вибори кандидату від "Слуги народу" - опитування

Як повідомляв УНІАН, 29 березня журналісти програми "Схеми. Корупція в деталях" оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Порошенка Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці.

Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи Крючкова. 15 квітня детективи НАБУ затримали підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Крючкова в аеропорту "Бориспіль". Процедура екстрадиції тривала з квітня 2018 року. 17 квітня суд обрав Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 45 діб з альтернативою внесення застави у 7 млн грн. 19 квітня Крючков вніс заставу і вийшов із СІЗО.

За даними НАБУ, упродовж 2015-2016 років ПрАТ "ХК "Енергомережа" уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП "Енергоринок" і ВАТ "Запоріжжяобленерго", а ПрАТ "ХК "Енергомережа". Розслідування справи триває з грудня 2015 року.