Брюссель. 22 вересня. УНІАН. ЄС вимагає додаткових консультацій в рамках Світової організації торгівлі (СОТ) щодо оподаткування імпортного алкоголю в Індії.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, сьогодні Єврокомісія звернулася з вимогою про проведення таких консультацій до Секретаріату СОТ.

Єврокомісія зазначає, що на сьогодні мита в Індії на імпортовані алкогольні напої, включаючи вино становлять 150%, однак крім цього, в окремих провінціях Індії діють додаткові надбавки на імпортні спирті напої.

Відео дня

Так, у провінції Махараштра застосовується спеціальне імпортне мито на алкогольні напої, при цьому місцеві алкогольні напої звільнені від акцизного збору. У провінції Гоа застосовуються імпортні збори та збори з реєстрації торгівельної марки на імпортний алкоголь. При цьому, в обох випадках, внутрішні податки застосовуються виключно на імпортні товари, при цьому, за ставками, набагато вищими, ніж ставки для ідентичних товарів власного виробництва, що, на думку Комісії, суперечить нормам СОТ.

В 2007 році ЄС та Індія вже проводили консультації щодо податків на алкогольні напої, оскільки через запровадження додаткового внутрішнього податку, загальний рівень зборів в Індії на імпортні спирти становив 550%, на імпортні вина – 264%.

За оцінками промисловості, індійський ринок алкогольних напоїв – найбільший в світі. В 2007 році експорт європейських спиртних напоїв до Індії становив 57 млн. євро з 7 млрд. євро загального експорту з Європи, експорт вин – становив 11 млн. євро з загального експорту на 6 млрд. євро.