Виїзна колегія Міністерства охорони здоров`я, що відбулася у Сімферополі, рекомендує звільнити з посад керівників семи санаторіїв.

 
Як повідомляє прес-служба МОЗ, про це сказав журналістам заступник міністра охорони здоров`я Олександр Толстанов.
 
За його словами, колегія визнала незадовільним стан деяких санаторно-курортних закладів, які входять до сфери управління МОЗ, і доручила розглянути питання щодо доцільності перебування на займаних посадах цих керівників, а також вжити заходів дисциплінарного впливу до інших керівників, які допустили порушення.
 
“Колегія надала рекомендації щодо звільнення з посад керівників семи санаторіїв, але цей список може значно розширитися у зв`язку з тим, що у процесі перевірок санаторно-курортних закладів, котрі ще тривають, та виступів на самій колегії з`ясувалося чимало фактів, що чітко вказують про системну бездіяльність керівників. Також будуть переглянуті потужності та штатні розписи всіх санаторно-курортних закладів, що входять до сфери управління МОЗ України”, - повідомив Толстанов.
 
За його словами, відбудуться зміни і в структурі центрального апарату МОЗ - тут буде реорганізовано профільний відділ, що дозволить більш ефективно контролювати роботу цього напрямку.
 
Толстанов також зазначив, що для підсилення матеріально-технічної бази санаторно-курортних закладів Міністерство охорони здоров`я подало до Кабінету міністрів пропозиції щодо додаткового фінансування на суму 12 млн грн.