Ілюстрація REUTERS

Щоб допомогти організму адаптуватися до спеки, фахівці радять скорегувати харчування й стежити за якістю сну.

Про особливості харчування в спекотну погоду розповіли фахівці MedikForum.

1. Обмежити кількість солодощів і приправ. Щоб не виснажувати організм втратою рідини, а разом з нею і важливих для нього речовин, у спеку потрібно суворо контролювати споживання продуктів, багатих простими вуглеводами, – перш за все, це різноманітні солодощі й борошняні вироби. Крім того, краще у цей період відмовитися від гострих приправ, всього перченого.

Відео дня

Читайте такожЗ'єднання ясувалася несподівана користь спеки для жінок

2. Менше тваринних білків і жиру. Ці харчові компоненти вимагають багато енергії для свого перетравлення, і в спекотну погоду це сприяє занепаду сил й тонусу.

3. Більше зелені. Її вживання чудово тонізує в умовах спеки, до того ж, зелень – неперевершене джерело вітамінів. Медики радять налягати на листові салати.

4. Не відмовлятися від солі. Разом з тим сіль й інші мінерали і без того виводяться в спеку у великій кількості. Тому спеціально знижувати споживання солі не потрібно, її нестача може стати причиною погіршення самопочуття.

5. Вживати продукти з в'яжучим смаком. Банани, морси з горобини або смородини, шпинат, м'ята. Їхнє вживання допомагає впоратися з нудотою, яка нерідко виникає в спеку через погіршення роботи судин і кровообігу.

6. Не їсти важкого на ніч. Перетравлення важкої їжі викликає підвищення температури тіла – після такої їжі спека може відчуватися особливо важко, що вплине й на якість сну. У спекотну погоду слід обмежуватися легкими вечерями, наголошують лікарі.