Багато хто купує побутову хімію про запас, однак при цьому не враховують який термін придатності у миючих засобів / фото ua.depositphotos.com

Побутова хімія є в будь-якому будинку, адже всі ми миємо посуд, підлогу, вікна, унітаз і стираємо порошком речі. Однак не всі знають, як правильно зберігати побутову хімію у ванній. Виявляється, існує ряд правил.

Раніше УНІАН розповідав, чому не можна викидати втулки від туалетного паперу, тепер же пропонуємо вам дізнатися, як необхідно зберігати засоби побутової хімії і чи можна зберігати побутову хімію на балконі. Виявляється, не всі дотримуються правил використання побутової хімії. А це може закінчитися дуже плачевно.

Як зберігається побутова хімія - основні правила

Перш за все потрібно враховувати, що не всі побутові засоби для прибирання підходять саме для житла, особливо для закритих приміщень. А тому перше правило таке - уважно читайте інструкцію перед покупкою побутового засобу. Якщо хімія підходить для використання в будинку або квартирі, ви можете її використовувати. 

Відео дня

Коли ви принесли засіб додому, ні в якому разі не відривайте етикетку. Вона завжди повинна бути на ємності з побутовою хімією. На ній ви знайдете багато важливої інформації, такої як температура або термін зберігання прального порошку. Крім цього, на етикетці вказують, що робити, якщо той чи інший засіб потрапляє на шкіру, в очі або в шлунок. Ця інформація може врятувати вам життя. З цього плавно випливає третє правило зберігання - якщо ви думаєте, у що перелити гель для прання, то негайно припиніть. Переливати побутову хімію, навіть таку "нешкідливу" як засіб для миття посуду або прання речей, не можна. Красиві баночки і пляшки не завжди призначені для зберігання хімії. 

Як зберігати побутову хімію у ванній або на кухні

Це питання заслуговує окремої глави. Вся річ в тому, що переймаючись питанням про те, де можна зберігати побутову хімію або ж де зберігати миючі засоби, не всі дотримуються першого і другого правил, описаним вище. Відповідь на ці питання ви знайдете на етикетці!

Існують і загальні правила:

  • У ванній не варто зберігати у відкритих ємностях порошки для прання. Вони можуть "увібрати" вологу і втратити свої властивості.
  • Не можна залишати у ванній їдкі речовини - хлорку, наприклад. Ви можете випадково переплутати пляшечки.
  • Вся побутова хімія повинна зберігатися в недоступному для дітей місці, будь-то кухня або ванна. Виділіть окремі полки, які закриваються на ключ. Тільки так ви убезпечите себе і своїх дітей від неприємностей. 

Пам'ятайте, що деякі засоби потрібно тримати подалі від джерел тепла або навіть прямих сонячних променів. Певні види побутової хімії не можна залишати на холоді або ж поруч зі спиртовмісними речовинами. Температурний режим дуже важливий для миючих засобів. 

Чи можна використовувати побутову хімію з вичерпаним терміном придатності

Багато хто купує побутову хімію про запас, однак при цьому не враховує, який термін придатності у миючих засобів. В середньому, така хімія зберігається близько двох років. А пральний порошок краще не тримати відкритим довше одного року. Миючі засоби для посуду зберігаються близько від 1 до 2 років. Якщо ви не знаєте, чи можна мити посуд простроченим засобом, але знайшли в шафі такий екземпляр, то варто ще раз перечитати етикетку. 

Вас також можуть зацікавити новини: