Як правильно варити м'ясо - рекомендації / фото ua.depositphotos.com

М'ясо є одним з основних інгредієнтів багатьох страв, якщо людина, звичайно, не вегетаріанець. Його можна тушкувати, варити, зробити бульйон. УНІАН розповість, якою водою потрібно заливати м'ясо при тушкуванні та як правильно його варити.

У яку воду класти м'ясо - поради

Перед тим, як варити м'ясо, його потрібно промити в проточній воді.

Одне з питань, яке може виникнути - у яку воду класти м'ясо. Це залежить від того, для чого його варять. Наприклад, холодна вода потрібна для бульйону або супу, а для салатів, нарізок та інших готових страв - кипляча.

Відео дня

Якщо м'ясо починати варити в холодній воді, тоді більшість корисних речовин перейдуть у бульйон. А якщо класти свинину, курку і яловичину в киплячу воду - корисні мікроелементи залишаться в м'ясі завдяки тому, що верхній шар білків швидко згорнеться від високої температури і не дасть їм "витекти" в воду.

Пам'ятайте, що холодною водою потрібно заливати м'ясо на бульйон, якщо хочете, щоб він вийшов ароматним і насиченим. При цьому, усі інгредієнти для бульйону слід класти в каструлю на самому початку. Але якщо головною метою майбутньої страви є саме м'ясо, його можна заливати окропом. Тоді воно вийде соковитим і ароматним.

Як правильно варити бульйон / фото ua.depositphotos.com

Коли солити м'ясо при варінні або тушкуванні

Солити м'ясо при варінні потрібно в кінці. Оскільки сіль посилює виділення рідини, це може зіпсувати смак страви. Якщо посолити на початку, м'ясо виявиться занадто сухим і жорстким.

Якщо вам цікаво, якою водою заливати м'ясо при тушкуванні, то запам'ятовуйте - гарячою водою, бульйоном або соком, що утворився при обсмажуванні.

Як варити рибу правильно - кулінарні секрети

Рибу краще варити в холодній воді, але можна і в гарячій / фото ua.depositphotos.com

У цьому випадку діє той же принцип, що і з м'ясом - якщо потрібен смачний бульйон або суп - рибу рекомендують заливати холодною водою і потім ставити на конфорку. Якщо ж ваша мета - зберегти смак риби, то її слід класти в гарячу воду, але не в киплячу. Якщо ж кинути її в окріп, вона швидко звариться зовні, але залишиться сирої всередині.

Вас також можуть зацікавити новини: