Що робити, якщо мариновані огірки побіліли - поради / depositphotos.com

Влітку і восени багато господинь консервують огірки, але через деякий час виявляється, що з любов'ю загорнені банки всередині помутніли, а потім зовсім - здулися і вибухнули. УНІАН розповість, чому так відбувається, чи можна вживати такі огірки в їжу і що робити, щоб огірки не вибухали.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо утворилася біла цвіль в консервації на варення.

Чому мутніють огірки і що робити - причини і поради

Причин, за якими в банках з огірками з'являється мутний білий осад, існує кілька:

Відео дня
  • погано вимиті банки і погана їх стерилізація;
  • недостатньо простерилізовані кришки;
  • неправильне закатування банок;
  • зіпсовані овочі;
  • відсутність спецій і консервантів або їх мала кількість;
  • сколи і тріщини на шийках банок;
  • використання йодованої солі в процесі консервації.

Також помутніти консервація може, якщо ви закочували салатні види огірків або неправильно зберігали заготовки. Залишати їх при кімнатній температурі після закатування можна не довше, ніж на 2-3 дня - потім потрібно спускати в льох або комору.

На питання про те, як врятувати огірки, які помутніли, відповідаємо - спочатку просто почекайте. Варіантів результату ситуації буде всього два - або банка "вибухне", або розсіл посвітлішає, а огірки продовжать маринуватися.

Вибухнули огірки - що робити, куди використовувати

Якщо після того, як ви почекали певну кількість часу, банка все-таки "вибухнула", ми підказуємо, як вийти з ситуації і з'ясовуємо, чи можна переробити мариновані огірки. Вам необхідно:

  • розкрити банку;
  • вилити з неї розсіл;
  • залити огірки окропом і залишити на 5 хвилин.

Потім потрібно злити цю рідину в каструлю і приготувати новий розсіл, збільшивши кількість оцту в порівнянні з попереднім рецептом, який ви використовували. Потім залити розсолом огірки, почекати 5-10 хвилин і закатати їх. 

Також є перевірений спосіб, як реанімувати солоні огірки - він злегка відрізняється від попереднього. У цьому випадку ви повинні:

  • злити розсіл, прокип'ятити його;
  • залити огірки, залишити на 5 хвилин;
  • знову злити і прокип'ятити;
  • злегка остудити, залити огірки і закатати кришками.

Якщо ви не хочете займатися такою процедурою, але вам важливо розуміти, що робити, якщо огірки помутніли, але не здулися і чи можна їсти огірки, що вибухнули, то будьте спокійні - вони відмінно підійдуть для приготування розсольнику, солянки або інших подібних перших страв. 

Раніше ми говорили про те, як приготувати розсольник для всієї родини і пропонували рецепт солянки класичної і інші, не менш смачні, варіанти приготування такого супу.

Вас також можуть зацікавити новини: