Якщо хочете зробити ніжний торт - приготуйте шифоновий медовик / фото ua.depositphotos.com

Дуже популярний десерт - торт медовик, який з легкістю можна зробити вдома, і дуже швидко. Деякі господині бояться братися за приготування цього торта, оскільки просто не знають, як зробити, щоб коржі були м'якими і не ламалися, і не перетворювалися на крихти.

Як виявляється, така проблема виникає з кількох причин, і впоратися з нею дуже просто. Найголовніше - дотримуватися кількох правил приготування цього десерту і медовик, рецепт якого вам сподобається, точно вдасться смачним.

Раніше ми говорили про те, як готувати лінивий Наполеон за 20 хвилин.

Відео дня

Чому ламаються медові коржі - головні помилки

Найчастіше, проблема з коржами для медовика виникає тоді, коли під час їх приготування всипали забагато цукру чи борошна.

Якщо хочете, щоб тісто було правильним, - готуйте його на водяній бані, а потім не охолоджуйте, а відразу ж починайте формувати коржі.

Вважається, що коржі будуть дуже ніжними, якщо в тісто додати олію. Якщо ви хочете отримати пишні медові коржі для торта, то знадобиться харчова сода.

Дуже ніжним вважається шифоновий медовик, який ви можете зробити самостійно.

Що необхідно для приготування десерту:

  • яйця - 2 штуки;
  • цукор - 280 г;
  • мед - 70 г;
  • борошно - 300 г;
  • олія - 50 г;
  • сода - 1 чайна ложка;
  • вершки (33%) - 200 мл;
  • сметана (20%) - 400 г.

Візьміть глибоку миску, вбийте туди яйця та всипте 100 г цукру. Змішайте ці інгредієнти, а потім влийте олію. Тепер ваше завдання - все добряче перемішати. Після цього в миску можна класти мед. Поставте миску на водяну баню, нагрівайте на невеликому вогні і при цьому не забудьте постійно помішувати масу.

Суміш має стати однорідною - коли це станеться, саме час додавати соду. Після цього суміш має посвітліти й "підрости". Потім протримайте її на водяній бані від 7 до 10 хвилин. Головне - не забувайте постійно помішувати масу. Потім всипте половину зазначеного обсягу борошна, знову все добре перемішайте і протримайте на водяній бані ще 1-2 хвилини.

Насипте на робочу поверхню ту частину борошна, яка у вас залишилася. На цю муку викладіть ще гаряче тісто на медовик і вимісіть його. Головне, щоб після вимішування тісто було м'яким. Можливо, борошна знадобиться трохи менше чи більше. Тут вже потрібен ваш контроль.

З готового тіста зробіть товстий "рулет", а потім розділіть на 7-8 частин (вони мають бути рівними). Відразу ж розкачайте тісто на пергаменті - сформуйте круглі коржі. У цій справі вам допоможе звичайна тарілка - покладіть тарілку на верх розкатаного коржа й обріжте зайве тісто. З обрізків сформуйте ще один корж будь-якої форми - з нього потім зробите крихти для прикраси медовика.

Скільки за часом випікати коржі для медовика

Коли коржі будуть сформовані - саме час їх випікати. Зверніть увагу, в духовці вже має бути температура 180°C. Кожен корж випікайте від 3 до 4 хвилин.

Після випікання коржів займіться приготуванням крему.

Візьміть сухий та чистий посуд. Влийте туди вершки кімнатної температури, поступово додавайте 180 г цукру та збивайте міксером. Зверніть увагу - швидкість поступово потрібно збільшити до максимуму. На максимумі вершки потрібно збивати приблизно 5 хвилин. Тільки потім додайте сметану кімнатної температури. Після цього все збивайте ще протягом приблизно 5 хвилин. Крем на шифоновий медовик має вийти густим.

Коли коржі вже охолонуть - сміливо намазуйте їх кремом і прикрашайте торт крихтою.

Вас також можуть зацікавити новини: