
Багато хто любить "Наполеон", а ось готувати його - мало хто: занадто клопітно та довго. Зовсім інша справа - лінивий Наполеон. Такий можна приготувати за 20 хвилин, без духовки і навіть без листкового тіста. Рецепти найлінивішого торта - в матеріалі УНІАН.
Раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний крем для торта, млинців і трубочок.
Лінивий Наполеон із 3 інгредієнтів
Торт "Наполеон" з готового листкового тіста, яке не потрібно розкачувати та нарізати.
- Готове листкове бездріжджове тісто - 1 кг
- Згущене молоко - 400 г
- Вершкове масло - 150 г
Розморозьте листкове тісто й розділіть його на пласти. Викладіть на деко з пергаментом і випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180°C - тісто має піднятися і злегка підрум'янитися. Остудіть і розділіть пласти на тонші коржі.
Приготуйте крем: збийте згущене молоко з м'яким маслом.
Зберіть торт: викладіть на тарілку один корж, змастіть його кремом, зверху покладіть ще один і знову змастіть кремом - повторюйте, поки не закінчаться коржі. Зібраний торт змажте кремом з усіх боків і посипте крихтою, яка залишилася від випічки. Готовий торт відправте в холодильник на 2-3 години.
Лінивий Наполеон на сковороді
Цей торт - з пісочної крихти, яка готується на сковороді.
Пісочна крихта:
- Борошно - 300 г
- Вершкове масло - 200 г (холодне)
- Цукор - 100 г
- Сіль - дрібка
Охолоджене вершкове масло натріть на крупній тертці, вмочуючи його в борошно. Змішайте натерте масло з рештою борошна. Додайте цукор, сіль, все перемішайте й перетріть масу руками в крихту. Викладіть крихту на сковороду і обсмажте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
Ванільний заварний крем:
- Молоко - 400 мл
- Жовтки - 3 шт.
- Цукор - 80 г
- Кукурудзяний крохмаль - 20 г
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Вершкове масло - 30 г
Прогрійте злегка молоко. Жовтки змішайте з цукром, ванільним цукром, борошном, крохмалем. Додайте до жовтків 1/3 частину ледь теплого молока, перемішайте і з'єднайте з рештою молока. Доведіть все до кипіння, постійно помішуючи, дайте покипіти 30-40 секунд. Додайте вершкове масло, добре перемішайте. Остудіть.
Зберіть торт: вистеліть дно роз'ємної форми пергаментом, насипте трохи крихти і розрівняйте її за допомогою дна склянки. Змастіть зверху кремом, знову викладіть шар крихти, розрівняйте, змажте кремом. Сформуйте торт, чергуючи крихту з кремом (частину пісочної крихти залиште для декору). Готовий торт відправте в холодильник на 2 години. Зніміть форму, прикрасьте крихтою, що залишилася.
Лінивий Наполеон без випічки
Для цього рецепта потрібно приготувати тільки заварний крем.
- Печиво "Вушка" - 800 г
Заварний крем:
- Молоко - 1 л
- Яйця - 5 шт.
- Борошно - 40 г
- Кукурудзяний крохмаль - 40 г
- Цукор - 200 г
- Вершкове масло - 200 г (холодне)
- Ванільний цукор - 10 г (за бажанням)
Прогрійте злегка молоко. Змішайте яйця з цукром і ванільним цукром, додайте борошно і кукурудзяний крохмаль, знову перемішайте до однорідності. Влийте 1/3 частину ледь теплого молока, перемішайте і з'єднайте з рештою молока. Поставте на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть 30 секунд і зніміть з вогню. Додайте кубики холодного вершкового масла, перемішайте до однорідності. Остудіть.
Зберіть торт: у роз'ємну форму викладіть шар печива, змастіть його кремом, потім знову викладіть шар печива і знову змастіть кремом. Сформуйте торт, чергуючи печиво з кремом - кілька "Вушок" відкладіть для декору. Верх торта змастіть кремом. Відкладене печиво подрібніть в крихту і прикрасьте торт. Залиште торт на 6-8 годин.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Найпростіший яблучний пиріг: готуємо варіанти десерту без масла і яєць
- Приголомшливий швидкий сметанник без випічки: готуємо торт без світла
- Смачний чайний пиріг з варенням: випікаємо з того, що завжди під рукою