Пральна машинка не віджимає - неочевидні проблеми та їх вирішення / фото ua.depositphotos.com

Пральна машинка стала справжнім порятунком для господинь. Більше не треба годинами прати білизну руками. Досить лише скласти речі в барабан машинки, додати порошок і можна забути про прання на пару годин.

Але часом головна помічниця сучасної жінки дає збої. Дуже неприємна ситуація, коли пральна машина ламається. Однією з найпоширеніших проблем є те, що машинка не віджимає.

УНІАН розбирався, чому пральна машинка не віджимає.

Відео дня

Чому пральна машина пере, але не віджимає

Причин для цієї неприємності може бути кілька – як програмні, так і механічні. Так, що зламалося в пральній машині, якщо вона не віджимає? Серед найпоширеніших проблем, які можуть призвести до цього:

  • зношені щітки;
  • нещільні контакти;
  • пошкоджений ремінь електроприводу та інше, що впливає на роботу барабана.

В цьому випадку проблему може усунути лише сервісне обслуговування або заміна пралки.

Чому пральна машина зливає воду, але не віджимає

З проблемою, коли пралка не віджимає, можливо, вдасться впоратися без виклику майстра. Найбільш ймовірною причиною може бути перевантаження або нерівномірно завантажена в барабан білизна. У цьому випадку пральна машина не віджимає і гуде.

Водночас, якщо це перший запуск машинки після купівлі, то перевірте, чи видалили під час установки болти для транспортування.

Якщо ж побутовий прилад не новий, то може бути порушена цілісність обмотки двигуна. Тоді без спеціалізованої допомоги не обійтися.

Як змусити пралку віджимати

У разі, коли не віджимає пральна машина, примусове віджимання застосувати не вийде, адже воно є частиною інших програм. Правда, у багатьох сучасних пралок є окрема функція "Віджимання".

Розповідаємо, як її запустити:

  1. Натисніть кнопку включення.
  2. Дочекайтеся, коли всі індикатори засвітяться, і прозвучить звуковий сигнал, що буде свідчити про готовність до початку роботи.
  3. Виберіть режим "Віджимання" на панелі керування.
  4. Натисніть кнопку "Пуск".

Це спрацює тільки в тому випадку, якщо стався програмний збій й основний цикл прання не завершився.

Раніше УНІАН писав, що чому тече машинка пральна знизу.

Вас також можуть зацікавити новини: