Секретний інгредієнт страви - сливи / фото ua.depositphotos.com

Борщ як секретна українська зброя. У МЗС РФ навіть примудрилися назвати наш борщ ледь не причиною нападу на Україну, бо він, за їхньою логікою, має належати усім.

А ми ніби-то навіть кулінарні книги забороняли, ховаючи секрет національної страви. Але от що є секрети в рецепті українського борщу - то правда, йдеться в сюжеті ТСН. 

"Слобожанське містечко Валки більшість проїжджає трасою від Києва без зупинки. А ті, хто зупиняться й скуштують тут борщу, ніколи вже не проминуть цей населений пункт", - розповідає Костянтин Грубич.

Відео дня

Він розповідає, що супер-інгредієнт місцевого борщу - сливи. Для борщу найкраще смакує місцевий сорт - угорка.  Сливи підсушують та підкопчують, а за годину до приготування замочують у воді. 

Цей борщ - пісний. Потрібно відварити квасолю, нашаткувати, не натерти, буряк, цибулю, моркву для заправки, пізніше - капусту. Наостанок у страву додаємо сливи, щоб вони не розварилися. 

Для охочих приготувати цю страву - рецепт:

Рецепт українського борщу зі сливами / Скріншот

Раніше на одному з брифінгів спікер МЗС РФ Марія Захарова почала філософствувати про борщ. "Не можна ділитися борщем, він повинен належати лише комусь одному, якомусь одному народу... А так, щоб він був спільним, ні", - заявила вона. Також небажання ділитися цією стравою вона назвала підтвердженням "українського нацизму".

Вас також можуть зацікавити новини: