Золото разом з сріблом - можна чи не можна / pixabay.com

Чи можна носити срібло і золото на різних руках - якщо ви замислюєтеся над таким питанням, то найімовірніше, вже вважаєте це цілком прийнятним. Для повної впевненості розберемося в причинах, за якими золото й срібло не рекомендують носити разом.

Чи можна носити золото зі сріблом - езотерика переконує, що ні

На думку езотериків, золото й срібло не поєднуються. Золото, як метал сонця, сильне і енергійне, а срібло, як метал місяця, - очищає і заспокоює, тому їх поєднання призводить до занепокоєння та сум'яття. 

Головні причини, за якими не рекомендують носити золото разом зі сріблом:

Відео дня
  • поєднання цих металів руйнує гармонію і порушує спокій;
  • змішування цих металів викликає депресію, мігрень та інші хвороби;
  • також існує думка, що срібло "здешевлює" золото з точки зору стилю та руйнує його з точки зору практичності в носінні.

Водночас ювеліри наголошують, що прикраси не виготовляють із чистого золота. Вони були б не тільки надто дорогими, але і вкрай непрактичними в експлуатації. Цей метал занадто важкий і м'який, кільця та інші прикраси постійно б деформувалися і потребували ремонту, а сережки, до того ж, негарно розтягували б мочки.

Для виготовлення ювелірних виробів використовують сплави із золота і лігатур, що надають йому дещо більшу жорсткість - як правило, це мідь разом зі сріблом у рівних або різних пропорціях, від яких змінюється відтінок золотої прикраси. Тому в наш час твердження щодо заборони на змішування цих металів виявляється достатньо спірним.

Своєю чергою, стилісти заявляють, що сучасна особистість не повинна бути схильна до забобонів і різного роду упереджень - нинішні модниці та модники мають повне право на еклектичний підхід у створенні свого образу.

Спірним в даному контексті виглядає також твердження, що срібло "здешевлює" золото. Таке сприйняття тхне минулим століттям, коли золоті коронки на зуби вважалися набагато престижнішими, ніж зі сплавів зі сріблом.

Чи можна носити срібло і золото на різних руках або одній

Якщо такий спосіб надіти прикраси припав до смаку, протипоказань немає. Більше того, в такому варіанті відсутній навіть ризик подряпати вироби один об другий. Аналогічним буде відповідь і на питання, чи можна носити золоту каблучку і срібний браслет - носіть із задоволенням всі поєднання, які подобаються.

Вибираючи окремі прикраси з різних металів, стежте, щоб вони гармонійно поєднувалися і дотримуйтесь балансу - це головні правила. Наприклад, якщо типи плетіння золотого і срібного ланцюжка конфліктують один з одним стилістично, така пара буде виглядати не дуже добре. Також будуть перебивати один одного два громіздких кільця. Краще зробити акцент на одному і підкреслити його другим, більш витонченим.

А ось чи можна носити золотий хрестик на срібному ланцюжку - питання складніше. Ювеліри попереджають, що при зіткненні металів вони можуть тьмяніти трохи швидше, ніж зазвичай, причому срібло швидше золота. Уникнути потьмяніння допоможе регулярне чищення - замочіть виріб на кілька годин в мильному розчині, після чого пройдіться по ньому м'якою щіточкою.

Рішення приймати тільки вам: якщо ви людина практична, експериментуйте сміливо, шкоди точно не буде. Якщо ж ви приділяєте більше уваги тонким матеріям, потрібно визначитеся, в якому разі ви відчуєте себе спокійніше - коли підбір прикрас буде відповідати езотеричним уявленням, або коли ви будете красиві так, як хочеться вам. І дійте відповідно!

Раніше УНІАН розповідав хитрий лайфхак, як вибрати ідеальні джинси без примірки.

Вас також можуть зацікавити новини: