Які овочі дружать на грядці - перелік / depositphotos.com

Досвідчені городники кажуть, що мінімальні знання біології і секретів ущільнених грядок допоможуть вам отримати багатий і різноманітний урожай. Регулярний полив, позбавлення від шкідників і бур'янів - це лише мала частина дій, які ви повинні здійснювати на городі. УНІАН розповість, що з чим не можна садити поруч, а які овочі відмінно уживаються разом.

Раніше ми говорили про те, що можна садити в червні-липні.

Які рослини добре ростуть поруч - секрети і нюанси

Багато дачників користуються методом ущільнених грядок - це спосіб, при якому на одній ділянці щільно висіваються відразу кілька культур. Це зручно, якщо ділянка у вас невелика - наприклад, наші бабусі через брак місця висаджували поруч огірки і зелень. Це зручно, адже можна на 1 квадратному метрі нарвати собі всі інгредієнти для салату.

Відео дня

Крім того, висаджені поруч культури допомагають один одному рости - часник "відганяє" слимаків від полуниці, а цибуля "відлякує" від моркви морквяну муху. Правильно використовуючи метод змішаних грядок, у вас вийде домогтися здорових рослин без зайвих зусиль - природа все зробить сама.

Які овочі можна садити по сусідству - перелік

Незважаючи на райдужні перспективи вищеописаних нюансів, не завжди це сусідство приносить позитивний результат - деякі рослини категорично заборонено висаджувати поруч.

УНІАН склав таблицю, на яку можна орієнтуватися, щоб знати, як облаштувати свій город.

Які овочі можна садити поруч один з одним / Інфографіка УНІАН

Багато садівників кажуть, що висаджувати на одній грядці потрібно тільки ті рослини, які відносяться до різних сімейств. Представники однієї групи потребують одних і тих же речовин і схильні до одних і тих же хвороб - допомогти один одному вони нічим не можуть. Також важливо, щоб рослини, висаджені поруч, були різної висоти - так вони не будуть конкурувати за сонячне світло.

Вас також можуть зацікавити новини: