Скільки шоколаду можна їсти на день і від якого краще відмовитися / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Скільки молочного шоколаду можна їсти в день? А чорного чи білого? Чи можна його їсти щодня і чи правду кажуть, що від чорного шоколаду не поправляються? Давайте розберемося, що з цього правда, а що - помилка.

Чи можна їсти шоколад щодня

Шоколад щодня не несе шкоди для здорової людини, але все залежить від дозування і складу.

Найкориснішим вважається гіркий шоколад, у якому не менше 60% какао. Какао-боби в складі ласощів багаті на клітковину і магній - вони сприяють виділенню ендорфінів і серотоніну та допомагають протистояти стресу. Тож навіть невеличкий шматочок темного шоколаду допомагає заспокоїтися та відчути себе краще.

Відео дня

Але водночас слід пам'ятати, що какао містить кофеїн і підвищує артеріальний тиск. Наприклад, з'їсти 40 г чорного шоколаду - це все одно що випити міцну чашку кави.

Краще уникати молочних шоколадних батончиків і цукерок перед сном - у них багато цукру і жирів, і, крім того, що вони негативно впливають на зубну емаль, ще й підвищують ризик серцево-судинних захворювань.

Раніше ми розповідали, як попередити карієс - 7 простих порад, які допоможуть рідше ходити до стоматолога.

Скільки шоколаду можна їсти в день

Добова норма для дорослих без проблем зі здоров'ям - це 30-50 г чорного шоколаду, кажуть дієтологи. За високих фізичних навантажень цю кількість можна збільшити в 1,5 раза. Норма молочного шоколаду ще менша - не більше 20 г на день, пише Lofficiel.

Їсти шоколад можна в будь-який час доби, головне - не з'їдати за раз плитку - розподіліть дозволену кількість на кілька прийомів, радять дієтологи.

Чи можна поправитися від чорного шоколаду

Те, що від чорного шоколаду не поправляються - це міф. Щоб схуднути, потрібно витрачати більше калорій, ніж з'їдати, і з шоколадом це правило працює точно так само, як і з іншою їжею. Тобто, якщо з'їв більше норми - ваги покажуть плюс, з'їв менше за такої ж активності - схуд. Це означає, що якщо їсти шоколаду в надлишку, то від нього теж можна погладшати.

Також важливо пам'ятати, що шоколад з горіхами, родзинками та іншими добавками, на кшталт праліне або хрусткої карамелі, - більш калорійні, ніж класична плитка шоколаду.

Щодо білого шоколаду - його краще взагалі не вживати. Цей продукт роблять із какао-масла з додаванням сухого молока, великої кількості цукру і ваніліну, часто додають шкідливі рослинні жири, а ось корисного какао-тертого в складі білого шоколаду немає.

Вас також можуть зацікавити новини: