Для приготування ідеальних яєць потрібно солити воду / колаж УНІАН, фото pixabay.com

Складно уявити собі щось простіше і популярніше на кухні, ніж варені яйця. Їх готують на сніданок, як закуску і для додавання в салати. У будь-якій інструкції щодо того, як варити яйця, завжди фігурує додавання солі. 

Зазвичай це радять для того, щоб вони краще чистилися. Ось тільки для цього потрібно просто не брати продукт першої свіжості і варити на повільному вогні. Навіщо сипати сіль при варінні яєць насправді?

Скільки солі покласти в воду при варінні яєць і навіщо її додавати

Додавати сіль варто, орієнтуючись на кількість води. Запам'ятайте, скільки солити яйця при варінні: на кожен літр потрібно всипати 1 ч.л. білого порошку. Існує дві об'єктивні причини додавати сіль у воду:

Відео дня
  • Солона вода має велику щільність, що допомагає теплу рівномірно розподілитися при варінні і не дає яйцям битися об стінки посуду.
  • Оскільки всі хімічні зв'язки мають електричну природу, солона вода допомагає білку в яйці швидше розвернутися і готуватися.

Тепер, коли ми з'ясували, навіщо додавати сіль, і дізналися необхідні пропорції в її використанні, залишається питання з часом приготування. Скільки варити яйця, залежить від того, який результат вам потрібен:

  • рідке - 2 хвилини після закипання;
  • у мішечок - 4 хвилини після закипання;
  • круто - 7 хвилин.

На думку багатьох експертів, цей продукт є ідеальним білком для сніданку або іншого прийому їжі. Його рекомендують збалансувати великою кількістю овочів. Також дієтологи розвінчали сумніви і в питанні того, чи можна їсти яйця з сіллю. Ніяких протипоказань до цього немає, а тому можете сміливо використовувати всі вподобані вам спеції, щоб змінювати смак страви.

Раніше УНІАН розповідав чи можна отруїтися перевареними яйцями і як заморозити яйця.

Вас також можуть зацікавити новини: