Як почистити часник / фото ua.depositphotos.com

Любите часник, а ось чистити його - не дуже? Воно й зрозуміло: поки позбудешся від часникового лушпиння, то ніякого часнику й ніякого готування вже не хочеться. Але є 5 простих способів, як легко почистити часник - читайте про них в матеріалі УНІАН.

Раніше ми розповідали, в чому користь часника та як його правильно їсти. 

Як швидко почистити часник ножем - спосіб 1

Кухарі чистять часник ножем, але трохи не так, як це робимо ми. Зубчик часнику потрібно покласти на обробну дошку і придавити його пласкою стороною ножа, притиснувши долонею зверху. Після легкого тріска лушпиння з часнику легко зніметься.

Відео дня

До речі, роздавлений таким чином часник найкраще використовувати, щоб ароматизувати олію на сковороді.

Як почистити часник у воді - спосіб 2

Залийте зубчики часнику холодною водою і залиште на 30 хвилин. Часникове лушпиння вбере воду і його можна буде легко зняти.

Якщо часу немає, то часник також можна залити гарячою водою, залишити на хвилину - лушпиння легко відійде.

Як почистити багато часнику за допомогою каструлі - спосіб 3 

Шефи наполягають на тому, що так можна швидко почистити багато часнику. Будемо чесними: ми перевірили - цей спосіб не завжди працює на всі сто (але це, скоріше, залежить від часнику) і не працює з молодим часником (він не сухий). 

Візьміть каструлю з кришкою і покладіть в неї неочищені зубчики часнику. Накрийте кришкою і сильно потрясіть - лушпиння повинне відійти від часнику, а вам залишиться тільки вибрати очищені зубчики.

Як почистити часник в банці - спосіб 4

Таким же чином можна почистити часник в банці. Для цього зубчики часнику складають в банку і трясуть її - в результаті такого "струсу" лушпиння відходить.

Як почистити часник у мікрохвильовці - спосіб 5

Ще один спосіб легко почистити часник. Покладіть зубчики часнику в миску і відправте її в мікрохвильовку на 15-20 секунд. Потужність потрібно вибрати максимальну. Після цього дістаньте миску з часником, і легко зніміть з нього лушпиння.

Вас також можуть зацікавити новини: