Як швидко почистити рибу / фото ua.depositphotos.com

Чистка риби - справа складна і брудна. Луска насилу відділяється від тіла риби і розлітається по всій кухні. Для спрощення цього процесу кулінари придумали різні хитрощі, як почистити рибу швидко і акуратно.

Раніше ми писали, як позбутися від запаху риби після того, як закінчили працювати з нею. А також ми підказували, як визначити свіжу рибу.

Як почистити рибу окропом

Простий спосіб очищення риби, яким користуються кухарі в рибних ресторанах - залити рибу окропом. Рибу поміщають в каструлю і виливають на її тіло окріп, щоб вода повністю покрила рибу. Потім після окропу занурюють рибу в холодну воду.

Відео дня

Після цього досить провести ножем проти росту лусочок і вони легко знімуться, при цьому не забруднюючи поверхню. Метод особливо ефективний для молодої і дрібної риби.

Як почистити рибу в каструлі

Рибу можна легко очистити, якщо замочити її в каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Цей спосіб трохи розм'якшить луску і дозволить зняти її акуратно. Таку рибу чистять ножем прямо в каструлі, починаючи з хвоста і просуваючись до голови. Луска залишається у воді і не засмічує кухню.

Як почистити рибу за допомогою скребка і газети

Якщо риба занадто велика і її незручно чистити в каструлі, покладіть її на газету. Так риба не буде ковзати по столу, а весь бруд залишиться на папері. Очищайте тіло риби за допомогою залізного кухонного скребка, роблячи рухи від хвоста до голови. Щоб риба не ковзала в руці, поки ви її тримаєте, намочіть пальці і посипте їх сіллю.

Вас також можуть зацікавити новини: