Прибирання в квартирі / фото depositphotos.com

Прибиратися в квартирі доводиться всім господиням. Здавалося б, вдома ти не смітиш, не ходиш в брудному взутті, а буквально через два-три дні після прибирання квартира вже не виглядає чистою. Знову з'являється необхідність виділяти день та драїти, мити, терти, підмітати... а через кілька днів все повторюється. Так у будь-якої людини руки опустяться! 

Як же бути? Як правильно спланувати прибирання в квартирі? Ділимося з тобою кількома лайфхаками.

Що потрібно для прибирання квартири

  • Засіб для миття скла;
  • Миючі засоби для усунення жиру;
  • Чистячі порошки і гелі;
  • Поліроль для меблів;
  • Гумові рукавички, серветки, губки.

В якій послідовності робити прибирання

Основне правило прибирання - не розносити бруд в чисті місця. Тому прибирання слід починати з найдальших від вбиральні кімнатах.

Відео дня

У самих кімнатах потрібно прибиратися зверху вниз. Тобто змахнути пил зі світильників, прибратися на шафах, на полицях, змахнути пил з меблів і тільки після цього помити підлогу.

Як правильно прибирати квартиру - покрокова інструкція

Для початку винесіть і викиньте весь мотлох. Це можуть бути непотрібні папери, чеки, серветки, коробочки та інше. 

Починайте прибирання кімнат з миття вікон, як зовнішньої, так і внутрішньої сторони. Робити це зовсім необов'язково кожні кілька днів. Однак, чим частіше - тим легше, бо вікна з неймовірною швидкістю покриваються пилом.

Не полінуйся й витруси штори! Це ж справжні пилозбірники, про які ми можемо не згадувати місяцями, а то й роками.

Потім приберися на шафах, зазвичай там на товстій подушці з пилу нудяться коробки з-під взуття і речі з серії "авось, стане в нагоді". Протри від пилу всі полички, а самі меблі добре б натерти спеціальним засобом (поліроль). Завдяки таким засобам пил буде менше осідати на шафах.

Перш ніж приступати до миття підлоги - пропилосось і швиденько протри вологою ганчіркою плінтуси. Тільки після цього можна спокійно мити підлогу. 

Як ми вже писали вище, рухайся від далеких кімнат в сторону ванної та туалету. Вони миються в останню чергу. Не забудь протерти дзеркало у ванній, це відразу додасть відчуття свіжості і порядку. А ще позбудься непотрібних баночок-скляночок на поличках. Як мінімум, просто виділи окремий ящик в шафі, де будеш зберігати запаси косметики, шампунів і масок.

Вас також можуть зацікавити новини: