У астрологів сонячне затемнення вважається особливим періодом у житті людини / REUTERS

Вже завтра жителі Землі зможуть спостерігати астрономічну подію, яка протягом століть наділялась містичним значенням – повне сонячне затемнення.

Сонячне затемнення настає тоді, коли Місяць проходить між Сонцем та Землею, закриваючи для земних спостерігачів частину сонячного диска. Протягом року зазвичай можна спостерігати від двох до шести затемнень, хоча затемнення 2 липня українці спостерігати своїми очима не зможуть.

Читайте такожАстролог назвавши чотири знаки Зодіаку, яким катастрофічно не пощастить у липні

Зазначимо, що в липні відкривається новий коридор затемнень, у який увійдуть два затемнення: повне сонячне (2 липня), і часткове місячне затемнення (16-17 липня).

Затемнення 2 липня – друге з трьох сонячних затемнень цього року. Астрологи та народні прикмети традиційно приділяють даному астрономічного явища особливу увагу. УНІАН з'ясував, як затемнення може вплинути на людину, і чого в цей день робити можна.

Час сонячного затемнення 2 липня 2019

Питання про час сонячного затемнення особливо актуальне для тих, хто хотів би спостерігати явище своїми очима. Цього разу спостерігати його з території України не вийде.

Сонячне затемнення 2 липня 2019 року досягне максимальної фази о 22:22 за київським часом (UTC+3). Спостерігати його своїми очима зможуть жителі Чилі та Аргентини. За повною фазою затемнення будуть спостерігати астрономи двох великих чилійських обсерваторій.

Спостерігати затемнення своїми очима зможуть жителі Чилі та Аргентини / timeanddate.com

Сонячне затемнення – вплив на людину

Сучасна наука не розглядає сонячне затемнення як чинник, здатний серйозно вплинути на стан людського організму. Деякі практикуючі лікарі припускають, що це явище може призвести до дефіциту ультрафіолету, що в свою чергу, може спровокувати слабкість і загострення хронічних хвороб.

Водночас вчені визнають, що сонячне затемнення може порушити біоритми людини і тварин, та діяти як подразливий чинник. В період затемнення у деяких людей виникає відчуття тривожності та загострення невротичних розладів. Подібні відчуття переживають люди, що піднімаються в гори та стикаються зі зміною звичної сонячної активності (так звана гірська хвороба).

В астрології вкоренилися уявлення про те, що сонячне затемнення може вплинути на людську долю. Астрологи розцінюють сонце як символ життя і людської індивідуальності, тому затемнення може стати для людини відправною точкою для великих змін.

В період затемнення у деяких людей загострюється почуття тривожності / pixabay.com

Що робити в сонячне затемнення

Для когось затемнення проходять безслідно, але деякі відчувають почуття незрозумілої тривоги. Сонячне затемнення 2 липня 2019 – не виняток. Тим, хто страждає від високого емоційного напруження, слід перевести дух та постаратися розслабитися, щоб уникнути сплеску неконтрольованих емоцій і необдуманих, імпульсивних рішень.

В сонячне затемнення 2 липня може підвищитися ризик нервових зривів і спалахів агресії, гормональних розладів, конфліктів і нещасних випадків. Лікарі рекомендують у такі періоди уникати зайвого стресу і відпочивати за першої ж можливості.

Астрологи зазначають, що сонячне затемнення – це особливий період, який охоплює кілька днів до і після самого астрономічного явища. Вважається, що те, що відбувається в цей період, має прихований сенс – будь-яке рішення може запустити величезні зміни в житті, як вкрай позитивні, так і негативні.

Сонячне затемнення 2 липня пройде в 11 градусі знаку Рак. Цей знак актуалізує питання нерухомості та сім'ї, а крім того, може стати сприятливим для кар'єрного росту.

Сонячне затемнення 2 липня – вплив на знаки Зодіаку

Астрологи попереджають, що енергія затемнення досить дисгармонійна, формується опозиція Сонця і Місяця в Раку з Сатурном. Водночас, формується гармонійний аспект з Нептуном у Рибах.

Сприятливе вікно можливостей в період липневого затемнення відкривається для таких знаків, як Близнюки, Рак, Діва, Терези та Риби. У цей час можна сміливо зважитися на давно задуману зміну професії, отримати підвищення або знайти нову любов.

Водночас, Стрільцям в цей період слід бути особливо обережними у фінансових питаннях, Водоліям – приділити увагу своєму здоров'ю. Овнів можуть чекати раптові події, які торкнуться членів сім'ї та родичів. Для Львів настає вдалий час, щоб ненадовго усамітнитися і приділити увагу своєму духовному зростанню.

Астрологи попереджають, що енергія затемнення досить дисгармонійна / фото slovofraza.com

Обряди на сонячне затемнення

Народна пам'ять зберегла ряд ритуалів та обрядів, пов'язаних з сонячним затемненням. Деякі з них практикуються і сьогодні.

Обряд на багатство

Для цього обряду потрібно свічка і купюри великого номіналу. Свічку запалити, поклавши поруч купюру. Прочитати тричі заговір:

«Сонечко червоне, сонечко ясне, наділи цю купюру силою потужною, владою всенічною. Нехай йде по світу, за моєю радою, за моїм бажанням, за моїм велінням. Привезе мені своїх братів і менших і старших, жодного разу в моїх кишенях не бувавших».

Гроші можна повністю витратити на необхідні речі. Першу здачу, отриману при витраті, зберегти. Над нею проводиться друга частина обряду, який вчиняється у той же час доби, що і перша частина.

Над здачею також запалюється свічка і вимовляється заговір:

«Залишається сила купюри на своєму законному місці. Бути їй тут навіки і постійно примножуватися. Нехай повернеться до мене більше, ніж було віддано». Заговорені гроші заховати і не витрачати за жодних обставин.

Обряд на везіння

Для цього обряду потрібно сувенірна підкова, а також ємність, в яку її можна помістити. У ємність налити води, розчинити там щіпку цукру, опустити підкову в сироп і прочитати змову:

«Я дочекаюся свого везіння, мені для цього вистачить терпіння. Солодке життя, щастя, удача – все це я надійно сховаю. Буду зберігати, плекати, любити. Везіння прийди, закликаю тебе».

Підкову загорнути в серветку і приховано носити з собою.

Обряд на успішну кар'єру

Для цього обряду потрібна будь-кімнатна рослина, дві ємності і вода з джерела. У ємності має поміститися хоча б літр води.

Наповнити одну ємність джерельною водою, а потім за допомогою ополоника переливати її в іншу ємність, читаючи заговір:

«Сили джерельні буду черпати, а рослинка стане буйно зростати. Як стебла і листя тягнуться вгору, так щоб і кар'єра моя мала успіх».

Трохи води слід використовувати, щоб полити рослину відразу. Решту воду перелити в склянку і поливати її регулярно. Важливо, щоб рослина не загинула і не заболіла – тепер вона є тотемом кар'єрного зростання.