Комплекси за знаками Зодіаку-список / depositphotos.com

Психологи і астропсихологи стверджують, що комплекси є у всіх людей. Вони можуть бути вродженими або набутими, а визнання проблеми допоможе в якнайшвидшому її вирішенні. УНІАН з'ясував, які можуть бути комплекси у чоловіків залежно від їхніх знаків Зодіаку.

Раніше ми називали знаки Зодіаку, з якими складно побудувати відносини.

Чоловічі страхи і комплекси Зодіаку - перелік

Чоловічі комплекси за знаком Зодіаку - список / depositphotos.com

Овен

Відео дня

Намагаються лідирувати у всьому, володіючи "синдромом відмінника". Якщо раптом виявиться, що хтось із оточення перевершує в чомусь Овна, це завдасть йому психологічну травму. Представники цього знака вважають, що для них немає нічого неможливого і абсолютно все в цьому житті вони знають краще за всіх. 

Больова точка - задумане зробити не виходить або результат виявляється гірше очікуваного.

Телець

Страждає накопиченням, постійно намагається відкласти "на чорний день". Ця людина живе в підвищеній тривожності щодо завтрашнього дня, постійно перевіряючи запас продуктів, грошей і ліків. Тельцям важливо бути потрібними і корисними, величезну кількість справ у своєму житті вони роблять заради інших людей в спробах довести собі і оточуючим свою цінність.

Больова точка - дати зрозуміти Тельцю, що він чогось не передбачив або він нікому не потрібен.

Близнюки

Комплекс "всезнайки" - ситуація, коли чоловік цього знака впевнений, що тільки він розповідає цікаві історії, тільки він знає унікальні подробиці і тільки він розбирається в тих чи інших подіях. Навіть якщо одну і ту ж інформацію він говорить по десятому колу - це необхідно вислухати, а якщо ви не хочете, значить ризикуєте уславитися невігласом в його очах.

Больова точка - показати Близнюку, що він нудний, нецікавий і нічим не відрізняється від інших.

Рак

Один з найбільш закомплексованих знаків Зодіаку, причому, проявлятися ці комплекси можуть в різних сферах - робота, особисте життя, зовнішність, інтелект і тд. Навіть незважаючи на те, що Раки можуть зібрати волю в кулак і прийняти рішення, то при найменшій небезпеці вони знову сховаються в свій панцир.

Больова точка - звинуватити Рака в його безвідповідальності, малодушності і нездатності довести розпочате до кінця.

Лев

Головна риса вогняних Левів - абсолютна впевненість у власній ідеальності. Представники цього знака мають рацію завжди і в усьому, а другого варіанту просто не існує. Сперечатися з Левом марно - в кращому випадку зіткнетеся з зарозумілістю, в гіршому - Лев придавить вашу самооцінку своєю потужною лапою. 

Больова точка - розтоптати его Лева і показати йому, що він нічого з себе насправді не представляє.

Діва

Швидше за все, Діви займають друге місце за самовідчуттям після Раків. Вони сумніваються в собі, в своїй зовнішності, в своїй харизмі, в своїй здатності чогось досягти. Ретельно це приховують, але не завжди успішно - найменша деталь може повалити Діву в стан глибокої апатії.

Больова точка - позбавити Діву підтримки, сміятися і підбивати, всім своїм виглядом показуючи, що ви не вірите в успіх цієї людини.

Терези

Терези звикли знаходити баланс, мирити людей, залагоджувати конфлікти і врівноважувати ситуації. Вони прагнуть до миру в усьому світі і всередині себе дуже переживають, що не зможуть реалізуватися в житті. Їм важко даються зміни, а новизна лякає і відштовхує. 

Больова точка - знецінити дії Терезів, спілкуватися з ними на підвищених тонах і дорікати в м'якості характеру.

Скорпіон

Прийнято вважати, що Скорпіон - найпривабливіший, але і найскладніший знак зодіаку. Насправді, за маскою жорсткості і цинізму ховається ранима натура - Скорпіони комплексують, що їх ніколи ніхто не прийме, не зрозуміє і любити не буде. Тому їм простіше бути "холодними", захищаючись, ніж відкривати свою душу, побоюючись зради.

Больова точка - пообіцяти Скорпіону, що ви будете йому відданим і вірним другом, а потім порушити слово.

Стрілець

Представники цього знака, як і Леви, вважають, що вони мають рацію скрізь, завжди і в усьому. Їм важливо бути переможцями, тому якщо трапляється якась оказія, то Стрільці намагаються приховати це від усіх оточуючих - свого програшу вони соромляться. Саме тому сто разів подумають перш, ніж піти на ризик - зайняти друге місце для них страшніше смерті.

Больова точка - не зводити Стрільця на п'єдестал, не приймати його, критикувати і намагатися переробити під себе.

Козоріг

Один з найвірніших і найдушевніших знаків Зодіаку. Козеріг найбільше боїться залишитися на самоті, тому щиро переживає, коли його звинувачують в бездушності або беземоційності. Він насправді хороший друг і чоловік, до того ж, впевнений в цьому на 100%.

Больова точка - не визнавати його достоїнств і заперечувати позитивні якості, повісити клеймо "ти робиш недостатньо".

Водолій

Водолії - люди волелюбні і, зазвичай, інтелектуально розвинені, тому їх головний комплекс - втратити статус "найрозумнішого". Для чоловіків цього знака важливо виділятися, постійно хвалити себе і не загрузнути в рутині. До того ж, Водолії бояться будь-якої відповідальності, тому роблять все можливе, щоб від неї піти.

Больова точка - змусити Водолія взяти на себе тягар обов'язків, знецінити його допомогу або сказати, що він нічим не відрізняється від оточуючих.

Риби

Риби ділять перше місце з Раками в рейтингу закомплексованості. Їм постійно здається, що вони "якісь не такі", до того ж, Риби дуже сильно залежать від думки соціуму. Їм досить складно знаходити спільну мову з людьми, тому багато хто вважає представників цього знака дивними.

Больова точка - не довіряти, сміятися над захопленнями і вішати клеймо "ти не від світу цього" в негативному ключі.

Вас також можуть зацікавити новини: