Чому не можна мити посуд в гостях - незвичайне пояснення / фото depositphotos.com

Не поспішайте мити посуд в чужому домі, щоб віддячити за смачне частування, чи з увічливості допомогти господині. Вашу люб'язність можуть не зрозуміти.

Раніше ми розповідали про дерева, які не можна садити поруч з будинком, а сьогодні розповімо, чому не можна мити посуд в гостях.

Більшість сучасних людей навіть не замислюється, чи можна мити посуд в гостях. Проте, в цю прикмету вірять чимало господинь по всьому світу.

Відео дня

Чому в гостях не можна мити посуд - сенс прикмети

Езотерики впевнені, що миття посуду в чужому домі може принести його мешканцям проблеми негаразди та сварки. Вода - провідник між енергетикою мешканців будинку та їхніми гостями. Якщо ваш гість відчуває лють, заздрість та інші негативні емоції, його "допомога" може обернутися для вас безглуздими сварками, незрозумілими конфліктами та образами в сім'ї.

Навіть століття тому заможні господині не допускали служниць до миття посуду, адже чудово розуміли, чому не можна в гостях мити посуд. 

Прикмета не мити посуд в гостях також пов'язана з добрим духом-захисником дому - так званим домовиком. Вважалося, що домовик розлютиться, якщо посуд помиють чужі руки.

Що буде, якщо мити посуд в гостях - прикмети для незаміжніх дівчат

Незаміжнім дівчатам варто з обережністю дозволяти чужим людям мити посуд і їхньому домі. За давніми повір'ями, жінка, яка миє посуд в будинку незаміжньої дівчини, краде усіх її кавалерів.

Однак інколи незаміжній дівчині все ж варто помити посуд у чужому домі, наприклад, де живе неодружений парубок. Вважається, що невдовзі після цього чоловік зіграє весілля.

Водночас не можна дозволяти незаміжній дівчині мити посуд в домі заміжньої. За однією з прикмет, незаміжня дівчина таким способом може розбити сім'ю.

Вас також можуть зацікавити новини: