Чому не можна залишати ополоник в каструлі й інші прикмети / depositphotos.com

Ополоник є в кожному будинку. Не склянкою ж суп у тарілку наливати? Але далеко не кожен знає, скільки прикмет із цим звичайним предметом домашнього начиння пов'язано. Наприклад, чому не можна залишати ополоник в каструлі з супом або борщем. Або до чого падає ополоник на підлогу - що це за прикмета? Хто в дім нагряне?

У наших предків із ополоником було пов'язано чимало прикмет. Причому вельми важливих для побуту і кишені. Адже в більшості випадків прикмети про ополоник обіцяють бідність і голод сім'ї, де неправильно поводяться з цим предметом побуту. І цьому навіть є сучасне наукове обґрунтування.

Чому не можна залишати ополоник в каструлі та їсти ополоником із каструлі

Вважається, що якщо господиня періодично забуває ополоник в каструлі – це до бідності та голоду. Пристойна їжа, мовляв, у такому домі водитися скоро перестане. По суті, це навіть можна науково обґрунтувати. Адже забутий в каструлі ополоник - це:

Відео дня
  • зайві бактерії та перенесення мікробів - що загрожує дисбактеріозом і іншими проблемами з шлунково-кишковим трактом;
  • такий суп/борщ швидше скисає;
  • кастрюлю важче розміщувати в холодильнику;
  • зайвий запах: блюдо в прочиненій каструлі може увібрати в себе запах інших продуктів на кухні або в холодильнику;
  • сам ополоник буде важче мити (тобто на нього витратиться більше миючих засобів або навіть доведеться міняти сам ополоник: якщо, наприклад, пластиковий ополоник забарвився через буряк у борщі).

З цих самих причин не можна їсти ополоником (ложкою) з каструлі.

Прикмети феншуй також забороняють зберігати їжу (яка уособлює стихію Землі) й ополоник (стихія Металу) разом, адже вони знаходяться в конфлікті один із одним.

Є і прикмета про ополоник, на якому є подряпини або викривлення: користування таким ополоником нібито загрожує сварками в сім'ї.

Впав ополоник: що про це говорять прикмети

Прикмети велять у цьому випадку чекати гостей. Або хлопця (адже слово "ополоник" – чоловічого роду), або пишногруду даму (через округлі форми ополоника). А то і галасливу компанію - на яку знадобиться багато частування (щоб відразу ополоником насипати довелося).

Але якщо з родом і числом гостей прикмети ополоник, що про впав, не визначилися, то в одному вони всі сходяться однозначно: гість це буде приємний і пригощати його господарі будуть щиро і від душі.

Читайте також: