Що не можна позичати перед Новим роком - список / ua.depositphotos.com

Новий рік - це свято, яке оповите магією і таємницею, тому що саме з 1 січня починається новий життєвий цикл. Все старе залишається в минулому, а майбутнє готує нові звершення. Саме тому важливо знати, що не можна давати з дому сусідам, родичам і друзям в найуразливіші дні.

Що не можна брати і давати в борг перед Новим роком - прикмети

Існує цілий список предметів, які заборонено позичати або брати напередодні великого свята. Залежно від предмета буде озвучена і причина, так що, рекомендуємо вам ретельно вивчити заборонений перелік.

Отже, що ніколи не можна давати в борг і брати 30 і 31 грудня:

Відео дня
  • ялинкові прикраси;
  • одяг, косметику;
  • деякі продукти;
  • гроші;
  • віник.

Що стосується прикрас і одягу, тут все просто - ці речі зберігають енергетику будинку, тому якщо ви віддасте їх, то разом з ними і щастя, а якщо заберете у кого-то - отримаєте біди людини собі. Віник, як потужний оберіг, накопичує в собі сприятливі вібрації - віддаючи його, ви втрачаєте захист свого житла.

Гроші - це головна причина розбрату багатьох людей між собою, не дарма існує приказка: "Хочеш втратити друга - займи йому грошей". Тому запам'ятайте, коли не можна давати гроші в борг - прикмети категорично не рекомендують робити це 30 і 31 грудня.

Чому не можна позичати сіль, хліб, цибулю і яйця

Продукти - це окрема тема, яка потребує ретельного розбору. З давніх-давен наші предки знали, що будь-яку їжу потрібно берегти, тому що хліб всьому голова, як мінімум. Якщо ви передаєте комусь останній шматок, то це призведе до бідності, злиднів і голоду. Також наші бабусі точно знали, чому не можна давати сіль - велика ймовірність посваритися з людиною, якій ви її позичили, або відчути, як той, хто її просить, вам "насолив".

Крім того, не можна не тільки давати самому, але і брати конкретні продукти у людей. Пояснюємо, чому не можна брати цибулю у сусідів - такий продукт здатний знезаражувати не тільки організм, але і приміщення, в якому він знаходиться. Згідно з народними повір'ями, цибуля "фільтрує" енергетику будинку, забираючи на себе все погане. Будьте обережні - сусіди можуть разом з продуктом передати вам негатив, що накопичився в їх життях.

Багато ворожок чітко відповідають на питання про те, чи можна позичати яйця, категорично не рекомендуючи цього робити. Дуже часто на яйцях "викочують" порчу і роблять різні ритуали. Якщо ви впевнені, що ваша сусідка точно буде пекти пиріг, і їй просто не вистачило продуктів - можете позичити яйця. Але в разі, коли їх просить новий житель під'їзду, краще себе поберегти і відмовити, інакше вся ваша енергія "піде" в невідомому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: