Що принесе молодик у квітні 2024 / pixabay.com

У квітні на нас чекає другий і останній супермісяць 2024 року - Місяць зійде в перигеї, тобто, перебуватиме максимально близько до Землі. Цього ж дня відбудеться повне сонячне затемнення. Як ці дві космічні події позначаться на нас, що можна і не можна робити в цей період - читайте нижче.

Що таке супермісяць

Супермісяць - це від початку астрологічний термін, який позначає молодик або повню у момент максимального (або майже максимального - у межах 90%) зближення Місяця із Землею. Коли супермісяць відбувається під час повні, то Місяць може здаватися більшим (хоча це і не завжди може бути помітно неозброєним оком). Якщо ж супермісяць відбувається під час молодика, то спостерігачі нічого не побачать - утім, як і під час будь-якого іншого молодика, коли Місяця не видно на небі.

Молодик у квітні 2024 року - точний час

Молодик настане в понеділок, 8 квітня, о 21:21 за київським часом (18:21 GMT). Місяць перебуватиме на відстані 359 810 км від Землі (зазвичай ця відстань 384 400 км).

Відео дня

За кілька хвилин до цього - о 21:17 за Києвом (18:17 GMT) - відбудеться перше цього року сонячне затемнення, яке буде повним.

Молодик в Овні та його вплив

З погляду астрології, у момент супермісяця енергія Місяця зростає, а разом із ним і його вплив на нас. У цього твердження немає наукового підґрунтя - вважається, що супермісяці не впливають на здоров'я людей, не спричиняють жодних змін клімату або стихійних лих. Але, з огляду на те, як у цей час може змінюватися поведінка людини, її емоції та сприйняття навколишнього світу, є сенс звернути увагу на поради астрологів.

У квітні молодик настане у вогняному знаку Овна. Він, з одного боку, допоможе набути впевненості в собі, своїх силах і вчинках, підтримає в прояві пристрастей і бажань, дасть рішучість діяти, не боячись ризикувати.

З іншого боку, сонячне затемнення в період молодика матиме свій вплив. Як і будь-яке інше затемнення, воно порушить звичний уклад життя: запропонує змінити шаблони, якщо ми наважимося скористатися можливостями, що з'являться в цей час.

На думку астрологів, усе, що прийде в життя 8 квітня, матиме своє продовження кілька місяців - до періоду осінніх затемнень з 18 вересня до 2 жовтня 2024 року.

Що не можна робити в молодик

Під час молодика енергія людини перебуває практично на нулі - багато хто може відчувати сонливість і втому, може також проявитися емоційна нестабільність, з'являтися роздратування. Тому в день молодика, а ще краще за кілька днів до і після нього, краще утриматися від деяких справ.

Чого не можна робити в молодик:

  • не вступайте в жодні конфлікти і не піддавайтеся на провокації;
  • не починайте важливих проєктів, не влаштовуйтеся на нову роботу;
  • не давайте і не беріть у борг;
  • не робіть великих покупок;
  • за можливості не вирушайте в далекі поїздки;
  • не вживайте алкоголь і не переїдайте;
  • не грайте в азартні ігри.

У цей період важливо не навантажувати себе ні фізично, ні морально, оскільки в організму може не вистачити ресурсів усе винести.

Що можна робити в молодик

Молодик вважається часом початку, нових можливостей - які, до речі, відкриє перед нами сонячне затемнення - і перезавантаження. У цей час добре ставити цілі, планувати і мріяти.

Що потрібно робити в молодик:

  • плануйте майбутнє;
  • завершіть поточні справи;
  • помиріться з тим, з ким у сварці;
  • за можливості віддайте борги;
  • зробіть невелике прибирання, полагодьте зламані речі, ті, що не підлягають ремонту - викиньте;
  • влаштуйте розвантажувальний день.

Одна з порад астрологів - відмовтеся від очікувань того, що може статися або не статися, відпустіть будь-яке почуття контролю. Будьте відкриті до нової інформації та нових можливостей, будуйте вільні плани і зберігайте гнучкість.

У день молодика закривається коридор затемнень, який розпочався 25 березня, а отже, все найважче залишиться позаду. Попереду - лише найкраще.

Вас також можуть зацікавити новини: