Коли парад планет 2024 у квітні та що він принесе / depositphotos.com

Венера, Меркурій, Нептун, Марс і Сатурн порадують нас своєю одночасною присутністю на небосхилі у квітні. Нинішній парад планет - другий у цьому місяці, але далеко не останній у році. Розповідаємо, коли буде парад планет найближчим часом, як його побачити і який вплив ця подія матиме на наше життя.

Що таке парад планет

Парад планет - це розмовна назва астрономічної події, яка насправді називається "вирівнювання планет". Це явище, під час якого кілька планет шикуються близько одна до одної по один бік від Сонця.

Залежно від того, скільки планет вишикувалося, розрізняють:

Відео дня
  • міні-вирівнювання планет (3 планети);
  • мале вирівнювання (4 планети);
  • велике вирівнювання (5-6 планет);
  • повний парад планет (7 планет, іноді плюс Плутон).

Який вигляд має парад планет?

Під час вирівнювання планети шикуються в лінію, хоча й не абсолютно пряму.

Коли парад планет спостерігати у квітні 2024 

Квітень нас балує аж двома парадами планет. Один із них уже відбувся 4 квітня - це було мале ранкове вирівнювання Венери, Нептуна, Сатурна, Марса. Коли парад планет у 2024 році буде ще:

  • 20 квітня - велике ранкове вирівнювання Венери, Меркурія, Нептуна, Марса і Сатурна;
  • 3 червня - велике ранкове вирівнювання Меркурія, Юпітера, Урана, Марса, Нептуна і Сатурна;
  • 28 серпня - велике ранкове вирівнювання Меркурія, Марса, Юпітера, Урана, Нептуна і Сатурна.

Цікаво, що всі три паради - великі. Подібні явища, за інформацією астрономів, зазвичай відбуваються не частіше, ніж раз на 20 років, але цей рік буде воістину унікальним.

Як побачити парад планет у квітні 

Спостерігати найближчий парад 5 планет 2024 року потрібно вранці 20 квітня. Щоб побачити вирівнювання, слід знати час світанку - парад відбудеться протягом години до нього.   

Із п'яти планет, які "підтвердили" свою участь у параді, три буде видно неозброєним оком - Сатурн, Марс, Венеру. Щоб побачити Нептун і Меркурій, знадобиться бінокль.

Першим на небосхилі, приблизно за годину до сходу, з'явиться жовтуватий Сатурн, за ним - Марс, який можна буде впізнати за червонуватим відтінком, потім - Нептун. Ближче до світанку зійдуть Меркурій і Венера. Венеру буде видно добре, а Меркурій буде тьмяний і розгледіти його буде важко (цю планету практично завжди складно побачити).

Пам'ятайте, що планети, на відміну від зірок, не мерехтять. Найкраще вирівнювання планет спостерігати далеко від міських вогнів і там, де відкритий горизонт.

Як парад планет впливає на людину

З точки зору астрономії вирівнювання планет - це просто видовищне явище, яке не має будь-якої наукової цінності. Науково не доведено, що парад планет може якимось чином впливати на нашу планету і життя - провокувати землетруси, цунамі чи інші катастрофи, впливати на гравітацію тощо.

Але в стародавні часи люди вважали парад планет містичним явищем, вони чекали "знака згори" і часто використовували його в різних ритуалах. На думку сучасних астрологів та езотериків, така подія - дуже потужна за своєю енергетикою, яка справді може впливати на справи та настрій людини.

У такі дні, кажуть астрологи, людина може відчувати лінь, апатію та дратівливість, тому в цей час насамперед не радять:

  • вступати в конфлікти;
  • брати що-небудь у борг;
  • здійснювати великі покупки.

Чекати якихось доленосних змін не варто, але все ж потрібно бути обережними - можуть загостритися хронічні захворювання, а сам по собі день вважається травмонебезпечним.

З іншого боку, оскільки в момент параду планет на небосхилі вивільняється великий потік енергії, езотерики радять помедитувати і провести "підзарядку" - попросити у небесних тіл підтримки або поміркувати над тим, що відбувається в вашому житті. Також у цей час загострюється інтуїція - вона допоможе розібратися в складних життєвих ситуаціях.

Раніше ми публікували місячний календар на квітень 2024 - коли будуть сприятливі та несприятливі дні місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: