Сьогодні, 28 березня, відзначаються іменини Дениса.

Ім'я Денис повне гідності і благозвучності. Ці люди відображають всю енергетику, яка протікає у них всередині. Вони життєлюбні, володіють незгасним зарядом енергії і невичерпним потоком активності, адже завжди прагнуть до позитиву і веселощів.

Відео дня

Від чоловічого імені Денис утворені жіночі імена Деніз, Діонісія, Деніса, Деніза. В англомовних країнах поширені чоловіча форма Денніс (Dennis) і жіноча Деніз (Denise), а чоловіче ім'я Денис збереглося лише для позначення історичних персонажів.

У деяких європейських країнах, наприклад, у Франції, Італії, Іспанії, Монако, зустрічається варіант імені Денис (Діонісій) - Даніс. Може записуватися і вимовлятися як Даніз. Відповідно, трохи змінилися і парні жіночі імена - Даніса, Даніза.

Іменини Дениса

Сучасне ім'я Денис походить від давньогрецького імені, що означає «належить, присвячений Діонісу». До початку XX століття ім'я Денис було лише народною формою церковного імені Діонісій, нареченого при хрещенні.

Діоніс - олімпійський бог виноградарства, виноробства, родючості, натхнення, продуктивних сил природи у давньогрецькій міфології. Тому іноді імені Денис дають тлумачення «веселун», «гуляка».

Коли іменини Дениса

Іменини Дениса 2019 святкуються кілька разів протягом року, практично в кожному місяці. За традицією кожен раз, коли в святцях згадано якесь ім'я, святкується день пам'яті святого, який його мав.

Зокрема, Денис святкує іменини: 17 січня, 6 лютого, 5 березня, 23 березня, 28 березня, 29 березня, 4 травня, 19 травня, 8 липня, 9 липня, 17 серпня, 31 серпня, 10 вересня, 19 вересня, 16 жовтня, 18 жовтня, 25 жовтня, 28 жовтня, 3 листопада, 14 листопада, 23 листопада, 2 грудня, 12 грудня, 30 грудня.

День ангела Дениса за церковним календарем

Ім'я Денис згадується як у православних, так і католицьких святцях. Серед католиків особливо шанується святий Діонісій Паризький, який є покровителем Франції та Парижа.

Читайте такожДень Світлани: привітання з Днем ангела у віршах і прозі

У церковному світі 28 березня вшановують пам'ять двох Діонісіїв Кесарійських (Палестинських). За віруваннями, 8 святих мучеників, серед яких два Діонісія, постраждали при імператорі Діоклетіані (284-305) в місті Кесарії Палестинській. Під час одного з язичницьких свят християн, які відмовилися принести жертву ідолам, почали публічно катувати й страчувати. В цей час мученик Тимофій був засуджений на спалення, а мученики Агапій і Текля були віддані на роздертя звірам. Юнаки-християни Пуплій, Тимолай, два Олександра, Діонісій і іподиакон Діаспільскої церкви Роміл, які були в натовпі, вирішили публічно визнати віру і постраждати за Христа. В знак добровільного подвигу вони зв'язали собі руки і з'явилися до правителя Урвану. Бачачи їхню молодість, правитель пробував умовити їх відмовитися від свого рішення, але марно. Тоді він кинув їх до в'язниці, де вже перебували двоє християн - Агапій, який переніс муки за віру в Христа, і його слуга Діонісій. Всі ці святі були віддані страшним мукам і обезголовлені.

Привітання з Днем ангела Дениса

Дорогий Денис, від усієї душі вітаю тебе з твоїм святковим днем. Бажаю, щоб ти завжди стояв на вірному та успішному життєвому шляху, щоб у справах тебе чекала удача, щоб поруч були люблячі й близькі люди, щоб щастя твоє окриляло тебе, а в душі панувало вічне свято.

***

Рано-вранці, до сходу сонця

Ангел стукав у віконце

І сказав мені новину,

Що в Дениса іменини!

Бажаю тобі: тихих  зоряних ночей,

Блакитних чи  карих, чи сірих очей,

І щастя  безмежного, щастя людського,

В житті кохати когось, лише одного!!!

***

Свят у світі є багато. 

Іменини - також свято - 

Наймиліше від усіх:

Подарунки і пиріг - 

Все Денис, усе - для тебе.

Зазирає янгол з неба

На твоє веселе свято

Й ніби хоче нагадати,

Що святий у тебе є 

На ім'я, як і твоє.

Він тебе оберігає,

Любить і застерігає:

Любим будь і людям й Богу,

Не цурайсь свого святого - 

Й кожен свій день іменин

Відсвяткуй разом із ним.

***

Ім'я Денис прийшло від імені давньогрецького Бога природи і вина. Ти чудовий друг, свій хлопець, заводій. При цьому на тебе можна розраховувати, що тобі можна довіряти, і в складних ситуаціях ти приймаєш обдумані рішення. Йди по життю без перешкод і з легкістю переборюй незначні труднощі! З іменинами, Денис!

***

Денис – ти в нас боєць,

І в роботі молодець!

Люблять всі тебе дівчата,

Липнуть всі, немов ти м’ята,

Ти в нас гордий, не здаєшся,

На любов не піддаєшся!

Хай завжди тобі везе,

І в житті буде усе!

***

Вітаю від душі тебе, дорогий Денис. Хочу побажати незламного характеру та стійких принципів життя, доброї душі й чуйного серця, безсумнівною удачі та світлого щастя, впевнених перемог і високих нагород.

***

Нехай у день твого святого,

Ангел сил додасть до всього,

Щоб життя не було сірим,

Хай додасть наснаги й віри,

Перемог на кожнім кроці,

Досягати без вагання,

З днем ангела Дениса,

Прийми привітання!

***

Денис, сьогодні твоє особливе свято, з яким я хочу привітати тебе. Ти неординарний, веселий чоловік, здатний підтримати в скрутну хвилину. І це далеко не всі твої достоїнства, якими ти маєш у своєму розпорядженні. Ти добрий, компанійський і цілеспрямований, що дуже важливо, враховуючи специфіку нашого часу. Сьогодні, я хочу побажати тобі гармонії, достатку, умиротворення. Не бійся освоювати нові навички та дізнаватися всі грані життя. Це відкриє не тільки нові можливості і перспективи, але і допоможе тобі знайти щастя і пізнати справжню радість.

***

Я помолюсь за Дениса всім ангелам в світі

І попрошу волошку у стиглому житі,

І попрошу здоров’я і щастя для тебе,

Радості світлої, синього неба.

Я попрошу для тебе тільки віри і сили,

Щоби біди тебе не змели, не скосили.

Я попрошу для тебе сили криці і сталі,

Щоб турботи щоденні в дорозі відстали.

Я помолюсь за тебе всім ангелам в світі,

Хай дарують роки тобі довгі і світлі.

***

Картинки з Днем ангела Дениса

До речі, погода 28 березня в Україні, у день ангела Дениса 2019, буде прохолодною, місцями пройдуть дощі та мокрий сніг. Місцями вночі до -5°.