false

Іменини Тимофія за православним календарем відзначаються не один раз в році. 28 березня відзначається день ангела Тимофія Кесарійського.

Також як і з будь-яким іншим святом, з весняними датами пам'яті вшанування дня Ангела Тимофія пов'язані деякі прикмети.

Відео дня

Хто такий Святий Тимофій (Тимолай) Кесарійський (Палестинський)

Святий мученик Тимофій (Тимолай) Кесарійський (Палестинський), в Кесарії Палестинській у часи гонінь на християн імператора Діоклетіана після жорстоких катувань був спалений за відмову відректися від Христа і принести жертву язичницьким ідолам під час одного з язичницьких свят.

false

Характер іменинника і значення імені Тимофій

Тимофій – це чоловіче ім'я грецького походження, що означає шанувати Бога. Із давньогрецької мови – шанує бога, богобоязливий. На Заході ім'я фігурує у формі Тимофеус, Тімоті.

Представник даного імені має великий заряд життєлюбства. Він відрізняється рухливістю і схильністю до веселощів. Такі якості у нього починають проявлятися ще з раннього дитинства. Він непосидючий, любить різні ігри, досить цікавий.

Ще з раннього дитинства він проявляє інтерес до старших дітей, ніж до однолітків. Незважаючи на те, що він не дуже старанний і не посидющий, вчиться все ж хлопчик добре. Тимофій досить кмітливий. Він буквально все схоплює на льоту.

Тимофій любить галасливі компанії. У нього завжди багато друзів. Він просто не може жити без спілкування. Носій цього імені добрий, він не злопам'ятний. Всі образи швидко прощає.

Інші форми імені Тимофій: Тиманя, Тіма, Тимоня, Тимоша, Тимоха, Тимуля, Тюня, Титик, Тім.

Привітання з днем ангела Тимофія

Нехай цей день не галасливе свято,

Не червоний день в календарі,

Але він щасливий і прекрасний —

Твій Ангел ходить по землі...

І ми сердечно вітаємо

Тебе, Тимофію, з чудовим днем

І від душі тобі бажаємо

Здоров'я, радості у всьому!

***

Тимофій, Тимоха,

Все не так вже погано!

Все, повір мені, класно,

Чудово, чудово!

Тимофій, Тимоша,

Ти такий хороший.

Міцно вітаю,

Радості бажаю!

*****

Неважливо нам, скільки мине років і зим,

У будь-які роки і століття,

Ми скажемо впевнено, що наш Тимофій

Нам найрідніша людина.

Він прекрасний зовні, він добрий, розумний,

Як мінімум, якщо не більше

І скільки б не проходило часу,

Нехай він залишається таким же!

false

Вітаю, Тимофій, нехай з кожним новим днем твоє життя стає все цікавішим, насиченішим, різноманітнішим і веселішим. Бажаю тобі, Тіма, здоров'я і багатства, удачі і любові, успіху і благополуччя, щастя і наснаги, впевненості і в собі, і в своєму завтрашньому дні!

Тимофій, ніколи не бійся, ніколи не сумнівайся в своїх силах і завжди будь лідером в хіт-парадах успіху. Вітаю тебе, Тимофію, і від душі бажаю завжди бути гордою і рішучою людиною, розумним і красивим чоловіком, доброю і відкритою душею. Удачі тобі на кожному кроці на шляху до твоїх мрій.

false
false