10 квітня відзначається день братів і сестер / dekhnews.com

День братів і сестер 2019 відзначається в різних країнах світу 10 квітня. І це чудовий привід згадати про те, що на Землі є близька споріднена душа.

Цей поки ще не дуже відоме свято покликане продовжити традицію вшанування сімейних і родинних зв'язків, зміцнюючи відносини між близькими людьми, якими і є по відношенню один до одного братами і сестрами. Сама по собі традиція вшанування кревної близькості брата і сестри, теплих стосунків між ними протягом усього життя існувала у багатьох народів. В Індії й сьогодні є відповідне національне свято - Ракша-бандхан.

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва - Siblings Day (National Siblings Day). Ідея заснування нового свята належить Клаудії Еварт, яка втратила своїх рідних брата й сестру в ранньому віці. В пам'ять про них Клаудія вирішила організувати проведення свята, а в якості дати обрала 10 квітня - День народження її сестри.

Відео дня

Читайте такожЧистий четвер 2019: дата, прикмети і традиції

Вперше він був відзначений в 1998 році і став швидко набирати популярність спочатку в США, а потім отримав поширення і в інших країнах, наприклад, Британії, Австралії, Японії, Новій Зеландії, Канаді, Швеції та інших.

Є відмінності від індійського свята - в Індії ритуал проводиться між двома близькими людьми. У США і в інших країнах світу, які приєдналися до святкування, кількість братів і сестер не має значення. Всі вони є повноправними учасниками, вручающими та приймають подарунки і привітання.

Головна ідея свята полягає в підтримці добросердих відносин, згуртуванні сім'ї. Тому громадські організації та активісти проводять в цей день майстер-класи, виставки, концерти та інші святкові заходи, влаштовують акції, фестивалі.

Привітання з днем братів і сестер

У святкуванні дня братів і сестер вже з'являються свої традиції. Наприклад, у цей день прийнято дарувати подарунки брату або сестрі, вітати телефоном, збиратися в кафе або всією сім'єю вдома.

Інтернет дозволяє скоротити будь-яку відстань і завжди бути на зв'язку. А самі привітання з днем братів і сестер нічим не обмежуються, крім фантазії та фінансових можливостей.

У день сестри можна дарувати квіти й подарунки, красиві листівки, милі дрібнички або корисні речі. Вітаються оригінальні сувеніри, зроблені своїми руками, подарунки зі змістом – янголята, обереги, талісмани.

***

Вітаю з днем братів і сестер! Як чудово, що у мене було з ким ділити свої дитячі радощі і печалі, разом грати і битися, просити поради і відчувати рідне плече. Бажаю тобі справжнього щастя, щирої любові, і нехай твої діти будуть так само близькі, як і ми з тобою!

***

Вітаю з Днем братів і сестер. Бажаю, щоб з рідною дорогою людиною ніколи не було нудно, щоб з ним можна було завжди поділитися і радістю, і особистим переживанням. Здоров'я вам, взаєморозуміння, спільних успіхів і щирої гордості за перемоги один одного.

***

Немає нічого міцніше за родинні зв'язки. Ви самі близькі люди один одному. Брат завжди береже сестер, а сестра - це вічна опіка брата. Живіть завжди в злагоді, дружбі і любові. Тримайтеся душами один за одного. Нехай щастя, завжди буде над головою, як лавровий вінець. Здоров'я і всього самого доброго.

***

День братів і сестер картинки

fresh-cards.ru
fresh-cards.ru
fresh-cards.ru
fresh-cards.ru
fresh-cards.ru
fresh-cards.ru

Раніше УНІАН повідомляв, коли Вербну неділю 2019. Так, Вербна неділя припадає на період з 15 по 21 квітня, а Вербну неділю - на 21 квітня.