Молодіжні організації беруть активну участь у святкуванні Дня молоді / dancingsalone.it

У неділю, 30 червня, в Україні відзначають День молоді. Це свято юності, веселощів та позитиву, а також чудовий привід зібратися разом компанією і відмінно провести час. УНІАН підкаже вам, де краще відзначити це свято зі своїми друзями.

Коли День молоді в Україні 2019

День молоді в Україні не має фіксованої дати, оскільки щорічно відзначається в останню неділю червня. У цьому році він випадає на 30 червня, останній день місяця. Примітно, що в ці вихідні буде відзначатися інше значиме свято - День Конституції України, яке у 2019 році припадає на п'ятницю.

Історія Дня молоді

22 червня 1994 року перший президент України Л. М. Кравчук, «на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України», підписав Указ № 323/94 «Про День молоді», яким встановлювалося відзначення свята в Україні щороку в останню неділю червня.

Відео дня

В Україні до молоді відносять громадян у віці від 18 до 35 років, а це близько 22% населення країни.

pixabay.com

Як святкують День молоді в Україні

Зараз молодіжні організації беруть активну участь у святкуванні Дня молоді. Під час свята вони організовують концерти та фестивалі, а також заходи, змагання та майстер-класи, спрямовані на навчання, оздоровлення, та розвиток культурного життя серед української молоді.

День молоді - куди піти в Києві

В Києві в цей день ви можете відвідати фестиваль крафтових напоїв NALIVKA Craft Beverage Festival, який пройде з 28 по 30 червня на ВДНГ. Організатори обіцяють відвідувачам «полуничний вікенд» з дегустацією наливок. Планується також розважальна і навчальна частина: лекції, майстер-класи та різноманітні активності.

Крім того, з 28 по 30 червня на ВДНГ пройде Circus Night Market Кураж Базар. Відвідувачам обіцяють циркову виставу з гімнастами, жонглерами і клоунами, величезні декорації, а також концерт електронників GusGus та інших музикантів.

А на «Співочому полі» відбудеться «Пікнік», який називають самим смачним фестивалем літа, і підкреслюють, що відзначати там будуть відразу два свята: День Конституції і День молоді. Гостей фестивалю, який відбудеться з 28 по 30 червня, годуватимуть стравами на грилі і мангалі за традиційними рецептами різноманітних кухонь світу, а також поїти авторськими напоями. За музичну складову будуть відповідати кавер-бенди і зіркові гості на сцені. Крім того, анонсована дитяча зона, конкурси та майстер-класи.

pixabay.com

День молоді - куди піти в інших містах

У Дніпрі День молоді відзначатимуть у суботу, 29 червня. На Січеславській Набережній розмістять святкову локацію «Молодіжна набережна». Відбудеться традиційна битва фарбами Kolir Fest, а на вечірньому концерті виступить популярна співачка TAYANNA.

В Одесі з 26 по 30 червня проходитиме найбільша в Україні Сорочинська ярмарка. У заході візьмуть участь майстри народних промислів і розваг. На сцені перед гостями виступатимуть учасники музичних, пісенних та танцювальних колективів етнічної творчості. Головні локації ярмарки Сорочинського ярмарку – площа біля пам'ятника Рішельє, Приморський бульвар і Морський вокзал.

У Львівському сквері «На валах» буде також проводитися святкова програма з нагоди Дня молоді. Гостям обіцяють 10-метровий надувний скеледром, «битву на купинах», інтелектуальну гру Mind Game, а також кінопокази, квести та концертну програму. Спеціальним гостем свята стане переможниця проекту «Голос країни» Оксана Муха.

фото pixabay.com

Інші свята, присвячені молоді

Варто відзначити, що крім традиційного Дня молоді, в Україні та світі також відзначаються і інші свята: Міжнародний день солідарності молоді 24 квітня, Міжнародний день молоді 12 серпня і Всесвітній день молоді 10 листопада.