Юдеї вірять, що саме у ці дні Бог визначає їхні долі на прийдешній рік / slovoidilo.ua

День єврейського Нового року традиційно припадає на кінець вересня або початок жовтня звичного українцям григоріанського календаря. З цього дня починається відлік чергової року для євреїв.

Читайте такожМихайлове чудо: історія свята, традиції та народні прикметиРош Ха-Шана вважається одним з головних єврейських свят. Юдеї вірять, що саме у ці дні Бог визначає долі людей на наступний рік.

З цим святом пов'язують створення перших людей, куштування забороненого плоду, закінчення Всесвітнього потопу, чудесний порятунок Ісаака під час жертвопринесення та інші події біблійної історії.

Відео дня

Коли настане єврейський Новий рік у 2019 році?

В цьому році дата Рош ха-Шана випадає на вечір 29 вересня. І цього разу євреї будуть відзначати ювілейний 5780-й Новий рік.

Святкувати Новий рік євреї будуть два дні / фото УНІАН

Загалом святкування триватиме два дні – до вечора 1 жовтня.

Чому єврейський Новий рік 2019 відзначається восени?

День Нового року Рош ха-Шана залежить від місячного календаря і припадає на початок місяця тишрей – сьомого місяця єврейського календаря. У зв'язку з тим, що, на думку євреїв, Бог створив світ на сьомий місяць, вони ведуть своє літочислення саме з нього.

До чого готуються в Україні?

Читайте такожУспенський піст 2019: скільки триватиме, головні заборони та традиціїТрадиційно напередодні Рош-ха-Шана в українське місто Умань приїжджають десятки тисяч хасидів-паломників. Адже в Умані знаходиться могила засновника брацлавського хасидизму Цадика Нахмана.

Торік, за офіційними даними Держприкордонслужби, до України в'їхало понад 28 тисяч паломників-хасидів. А у 2019 році українська влада очікує на приїзд близько 40 тисяч паломників.

Як повідомили в прес-службі ДСНС, з'їдуться хасиди з багатьох країн світу. При цьому найбільш інтенсивне переміщення паломників буде відбуватися через Київ, Одесу та Вінницю.

До України з'їдуться хасиди з усього світу / segodnya.ua

Рятувальники додали, що в період з 23 вересня по 4 жовтня підрозділів черкаського гарнізону ДСНС будуть нести службу в посиленому режимі, а для вирішення питань екстреної санітарної авіації залучать вертоліт, оснащений медичним обладнанням.

У держслужбі зазначили: хоч святкування випадає на вечір 29 вересня – вечір 1 жовтня, за традицією хасиди прибудуть до Умані за тиждень або хоча б за 2-4 дні до Рош ха-Шана.