Олів'є до Нового року готують в основному всі господині \ Wikimedia Commons

Класичний салат олів'є - незмінний символ новорічного столу. Мало хто знає, що автор цієї страви - французький кухар Люсьєн Олів'є. Проте з часом радянські кухаря адаптували заморську закуску, тому з'явився рецепт олів'є з вареною ковбасою, який миттєво прижився і став популярним.

Читайте такожМеню на Новий рік 2020: що приготувати на святковий стіл - найкращі рецепти

Як готувати класичний салат олів'є

Покроковий рецепт класичного олів'є виглядає дуже просто. Спочатку відварюють в шкірці картоплю і варять круто яйця, а коли продукти охолонуть, очищають їх і ріжуть кубиками. Солоні огірки з відрізаними хвостиками нарізають брусочками, відварене м'ясо (яловичину, курку, індичку) подрібнюють, з банки горошку зливають рідину, ріпчасту цибулю дрібно шаткують. Всі інгредієнти змішують в салатнику і заправляють майонезом. Незважаючи на те, що класичний олів'є готують саме з м'ясом, як це було в первісному рецепті французького кулінара, докторську ковбасу також можна вважати варіантом класики.

До складу класичного салату олів'є входять 400 г м'яса або ковбаси, 5 картоплин середнього розміру, 5 яєць, 4 солоних огірки, банка зеленого горошку, 2 середні цибулини і 200 мл майонезу. Класичний розрахунок картоплі і яєць простий - їх повинно бути рівно стільки, скільки гостей за столом. У салат можна також покласти відварну моркву, кріп і зелену цибулю.

Олів'є є незамінним блюдом на новорічному столі \ honestcooking.com

Рецепт олів'є зі свіжими огірками

Майже кожна господиня готує цей салат на свята і найчастіше з солоними огірками. Однак олів'є можна готувати і зі свіжим огірком.

Інгредієнти: картопля - 300 г, морква - 150 г, огірок - 300 г, ковбаса варена - 250 г, горошок - 300 г, яйця курячі - 2 шт., цибуля зелена, майонез і сіль - за смаком.

Для початку потрібно зварити картоплю, моркву, яйця. Всі остудити і очистити. Якщо у огірків груба шкірка, то її краще зрізати. Картоплю, моркву і огірок нарізати на маленькі кубики. Додати горошок. Нарізати на маленькі кубики ковбасу і яйця. Додати цибулю, майонез, сіль і перемішати.