У цей день світ відзначає Міжнародний день циган / фото Ukr-online.com

Яке свято 8 квітня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день циган, Міжнародний день Будди, День народження пожежної драбини і День малювання птахів.

Читайте такожЧистий четвер: дата, що потрібно і що не можна робитиВ Японії святкують Фестиваль квітів, у Канаді - День рожевого, у Киргизстані - День працівників органів з контролю наркотиків, у США - День «Наше все», День емпанади, у Таджикистані - День економіста, у Хорватії - День національного парку «Плітвіцькі озера».

Пам'ятні дати 8 квітня, річниці та події

У 1766 році в США була запатентована перша в світі пожежна драбина. Її висота була трохи менше 10 метрів. Рекорд ж висоти сучасної пожежної драбини був встановлений в 2000 році автопідйомником марки F88HLA - 88 метрів. До речі, в тому ж 1766 році ще придумали не сходи, а пристрій для порятунку вогню на висоті - у вигляді кошика на ланцюгу. Запатентував її в Лондоні англійська годинникар Девід Марі.

Відео дня

У 1820 році на грецькому острові Мілос селянин Йоргос Кентротас знайшов статую, відому нині як Венера Мілоська.

У 1847 році в Києві були заарештовані поет Тарас Шевченко і історик Микола Костомаров / фото УНІАН

У 1847 році в Києві були заарештовані поет Тарас Шевченко і історик Микола Костомаров за приналежність до Кирило-Мефодіївського товариства.

У 1853 році був відкритий перший офіційно зареєстрований шаховий клуб.

У 1911 році голландський фізик і хімік Хейке Камерлінг-Оннес, вивчаючи властивості ртуті, охолодженою до температури рідкого гелію, відкрив явище надпровідності. У 1913 році він був удостоєний Нобелівської премії.

У 1971 році поблизу Лондона відбувся перший Всесвітній конгрес циган, на якому були прийняті циганські гімн і прапор.

У 2014 році було оголошено про закінчення технічної підтримки Windows XP.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 8 квітня вшановує Архангела Гавриїла. У народі день назвали Гавриїл Благовіст. Свято потрібно провести відпочинок і релакс, можна приділити час медитації, спорту та йоги. Працювати не забороняється, але це буде марно витрачений час, до того ж, справи можуть призвести ще й до сумних наслідків.

Що сьогодні не можна робити

В цей день варто уникати будь-яких хірургічних втручань / фото facebook.com/lvivlkplev

В цей день варто уникати будь-яких хірургічних втручань, а також перенесіть пломбування зубів - результат може бути невдалим. Не можна заздрити і злословити.

Прикмети на 8 квітня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- зацвіла черемха – буде тепло, пора висаджувати картоплю;

- якою буде погода 8 квітня, таким буде і 8 жовтня;

- заморозки – весна буде холодною, літо прийде ще нескоро.

8 квітня іменини

Іменини у Гавриїла, Ганни, Алли, Лариси і Василя.