11 квітня - День добрих справ / фото ua.depositphotos.com

Яке свято 11 квітня 2021

Цього дня у світі відзначаються День добрих справ, День трьох драконів, Міжнародний день звільнення в'язнів фашистських концтаборів, Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона, Міжнародний день "Луї Луї".

У США - День домашніх тварин, День барбершоп-квартету, День сирного фондю, День 8-трекової касети, День підводного човна, у Коста-Риці - День національного героя, в Перу - День дітей, у Непалі - Парад коней "Годе Джатра".

Пам'ятні дати 11 квітня, річниці та події

Читайте такожВихідні у квітні: скільки будемо відпочивати цього місяцяУ 1079 році за наказом польського короля був страчений краківський єпископ Станіслав Щепановський, який пізніше буде канонізований і стане святим покровителем Польщі.

Відео дня

У 1803 році французький міністр закордонних справ Шарль Талейран запропонував продати всю територію Луїзіани Сполученим Штатам.

У 1909 році було засновано місто, через рік назване Тель-Авівом. Назва Тель-Авів зустрічається в Танасі й буквально перекладається з івриту як "пагорб весни". 

11 квітня 1919 року при Лізі Націй була створена Міжнародна організація праці (ILO), метою якої стало просування принципів соціальної справедливості, прав людини і прав у сфері праці. Це була перша міжурядова організація-комісія для вироблення конвенцій і рекомендацій з питань трудового законодавства, сприяння соціально-економічному прогресу, підвищенню добробуту і поліпшенню умов праці людей, захисту прав людини. Перша конференція відбулася у Вашингтоні в 1919 році. Француз Альбер Тома був обраний першим генеральним директором МОП. Всього у ній було представлено 45 держав. У 1946 році МОП стала першим спеціалізованим агентством ООН. МОП - одна з найстаріших і найбільших міжнародних організацій, що займається питаннями регулювання трудових відносин. Штаб-квартира та виконавчі органи МОП розташовані в Женеві (Швейцарія). Тут же проводиться Міжнародна конференція праці. 

11 квітня в старовину відзначали свято Берещенння / фото ua.depositphotos.com

У 1981 році під час гастролей в німецькому місті Фюрті заявили про своє неповернення в СРСР диригент Максим Шостакович і піаніст Дмитро Шостакович - син і онук композитора Дмитра Дмитровича Шостаковича.

У 2017 році припинилася технічна підтримка операційної системи Windows Vista.

Яке сьогодні церковне свято

За старих часів цього дня відзначали свято Берещення. Його ще називали "День берези", "Весняна берізка", "Кирило", "Іван-пустельник" "День святого Марка", "Марків день". Назви пов'язані з тим, що 11 квітня вшановували пам'ять єпископа Марка. Існує повір'я, що в цей день у берези з'являється цілюща сила. Було прийнято просити Господа позбавити хворих від недуг.

Що сьогодні не можна робити

Не можна займатися важкою фізичною працею, а також веселитися та пити міцний алкоголь.

Вас також може зацікавити: