Сьогодні - День шоколадного кексу / фото ua.depositphotos.com

Яке свято 15 листопада 2020

Цього дня світ відзначає День шоколадного кексу, Всесвітній день вторинної переробки, Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод, День письменника в ув'язненні та Всесвітній день гіпнородів.

Читайте такожРіздвяний піст 2020: коли починається, що не можна їсти та робитиВ Україні – День працівників сільського господарства, у США - День філантропа, День бандт-кексу, День «Я люблю писати», День «мисливиць» на чоловіків, День очищення холодильника, День пряного печива, День барабанщика, в Шрі-Ланці - День посадки дерев, у Бельгії - свято короля, в Казахстані - День фінансиста і національної валюти, в Японії - свято дітей «Сіті-го-сан», в Австрії - День святого Леопольда, в Індії - свято «Говардхан Пуджа», у Німеччині - День народної жалоби, у Бельгії - День німецькомовної спільноти, у Бразилії - День проголошення республіки.

Пам'ятні дати 15 Листопада, річниці та події

У 1887 році німецький учений Карл Гесснер запатентував цинкову батарейку.

Відео дня

У 1904 році американець Кінг Кемп Жиллетт запатентував бритву зі змінними лезами.

Цього дня в Нью-Йорку відбулася прем'єра першого фільму за участю Елвіса Преслі / фото apelzin.ru

У 1956 році в Нью-Йорку відбулася прем'єра першого фільму за участю Елвіса Преслі «Люби мене ніжно». Критики назвуть його «рок-н-рольним вестерном».

У 1971 році фірма Intel зробила революцію в електроніці, що змінила світ. Концепція полягала в тому, щоб сконструювати майже повний обчислювальний пристрій на одній мікросхемі. Чотирибітовий мікропроцесор Intel 4004 став саме таким пристроєм. Він був розміром з ніготь, і мав таку ж обчислювальну потужність, як перший електронний комп'ютер ENIAC, створений у 1946 році, який займав цілу кімнату й використовував 18000 вакуумних трубок.

Яке сьогодні церковне свято

Церква вшановує пам'ять святих Акіндіна, Пігасія, Анемподиста, Аффонія, Елпідіфора та інших мучеників / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 15 Листопада вшановує пам'ять святих Акіндіна, Пігасія, Анемподиста, Аффонія, Елпідіфора та інших мучеників. У народі день також називали «Житницями», оскыльки на Акіндіна було прийнято молитися про збереження зерна. День хороший для купівлі одягу.

Що сьогодні не можна робити

Постарайтеся нікого не ображати, краще навіть вибачитеся перед тими, кого образили в минулому. Можна розплатитися з боргами, але не можна віддавати гроші лівою рукою в руки - можуть забрати удачу. Покладіть їх на стіл правою рукою.

Прикмети на 15 листопада     

Читайте такожВихідні у листопаді: як будемо відпочивати в третій місяць осеніЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- по небу пливуть рідкісні хмари - незабаром настануть холоди; 

- дороги розвезло - морози прийдуть тільки в грудні;

- синиця тиснеться до будинку - скоро настане зима.

15 листопада іменини 

Іменини у Маркіяна, Костянтина, Дем'яна, Івана і Кузьми.

Вас також можуть зацікавити інші новини: