Церковне свято 29 березня / pixabay.com

29 березня вшановують пам'ять святого мученика Савіна Єрмопольского, або Єгипетського. УНІАН розповідає, ким був святий, що можна та що не можна робити в цей день.

Церковне свято 29 березня - день пам'яті святого Савіна Єрмопольського

Савін Єрмопольский жив у Єгипті, в ІІІ столітті та правив містом Гермополем (Єромополем). Сам він був християнином, тому під час гонінь на християн йому і його сподвижникам довелося тікати з міста. Вони сховалися у віддаленому селищі, але їх зрадили. Один із жебраків, якому Савін не раз подавав милостиню, за дві золоті монети розкрив місцеперебування правителя і його людей. Всіх спіймали і піддали тортурам, змушуючи відректися від віри в Христа. Мученики витримали всі випробування, але не відмовилися. Тоді їх відправили на страту - вони загинули у водах річки Ніл.

Прикмети на 29 березня

Прикмети на 29 березня / pixabay.com

За прикметами цього дня орієнтувалися, яка буде майбутня погода:

Відео дня
  • вранці туман - літо буде дощове;
  • якщо тепло і сонячно - весна буде такою ж;
  • якщо дощ або сніг піде - урожай поганий буде.

Народне свято 29 березня 2023 року називається Саввин день.

Що можна робити 29 березня

У цей день можна сміливо робити покупки - вони всі будуть вдалі. Всю важку роботу по дому потрібно віддати чоловікам. Також в цей день належало привести в порядок вози, відремонтувати їх і змастити, тому день ще називали Возний.

Що сьогодні не можна робити

Триває Великий піст, тому сьогодні не можна сваритися, скандалити, думати про погане. Бажано 29 березня не давати в борг гроші - можна зубожіти. Не варто сьогодні викидати сміття - з дому можна викинути щастя, а також забороняється носити тяжке - вважається, що тоді життя буде повне тягот.

Вас також можуть зацікавити новини: