Сьогодні - Всесвітній день домашніх тварин / фото REUTERS

Яке свято 30 листопада 2020

Цього дня світ відзначає Всесвітній день домашніх тварин, Всесвітній день слонів, Міжнародний день інформаційної безпеки, День пам'яті жертв застосування хімічної зброї, Міжнародний день «Міста за життя».

Читайте такожЩо подарувати на Новий рік 2021: цікаві та оригінальні ідеїВ Україні - День радіотехнічних військ, у США - Кіберпонеділок, День банки для консервування, День мусу, в ОАЕ - День мучеників, у Шотландії - День святого Андрія, в Ізраїлі - День пам'яті єврейських біженців з арабських країн, у Барбадосі - День незалежності, в Ємені - День незалежності, на Філіппінах - День Андреса Боніфасіо, у ПАР - Regina MUNDI Day.

Пам'ятні дати 30 листопада, річниці та події

У 1609 році Галілео Галілей представив науковій раді першу карту місячної поверхні.

Відео дня

У 1872 році в Глазго відбувся перший офіційний міжнародний матч з футболу. Грали Шотландія і Англія, все закінчилося нічиєю.

У 1954 році американка Енн Елізабет Ходжес була поранена осколком метеорита Сулакога. Це - перший задокументований випадок заподіяння шкоди людині позаземним об'єктом.

У 1982 році був випущений найбільш продаваний альбом в історії музики - Thriller Майкла Джексона.

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні вшановує пам'ять святителя Григорія Чудотворця / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 30 листопада вшановує пам'ять святителя Григорія Чудотворця, єпископа Неокесарійського. Інші назви свята: «Григорій», «Никон», «Зустріч Сівера», «Передзим'я». «Зимовказівником» день називали тому, що визначав, якою буде погода прийдешньої зими. У народі його також прозвали «Сівером», оскільки в ці дні починав дути холодний північний вітер. Сьогоднішній день варто провести зі своєю сім'єю. Кажуть, якщо зібратися всім разом - сім'я буде дружною та міцною.

Що сьогодні не можна робити

Якщо вам потрібно вирушити в далеку дорогу, то краще зробіть це наступного дня.

Прикмети на 30 листопада     

Читайте такожСвята у грудні: які дати відзначатимемо в перший місяць зимиЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- сонячно - зима буде малосніжною й теплою;

- похмуро - зима буде морозною і сніжною. 

30 листопада іменини 

Іменини у Григорія, Лазаря, Никона, Михайла, Івана та Геннадія.

Вас також можуть зацікавити інші новини: