Сьогодні світ відзначає Хеловін / фото pixabay.com

Яке свято 31 жовтня 2020

Цього дня світ відзначає Хеловін, Міжнародний день Чорного моря, День семи мільярдів, Всесвітній день економії, День темної матерії, Всесвітній день міст і скандинавський Новий рік (Зимові ночі).

Читайте такожВихідні у листопаді: коли та скільки відпочиватимуть українціУ США - День штату Невада, День засновників руху дівчаток-скаутів, День ЮНІСЕФ, День магії, День книг для задоволення, День дверного дзвінка, День яблука в карамельній глазурі, День підвищення вашої психічної енергії, в Малайзії - День дітей, у Бразилії - День Сасі-Перері, в Таїланді - свято духу води і світла "Лойкратхонг", у Німеччині - День Реформації, в Буркіна-Фасо - День мучеників, в Індії - Національний день єдності, в Ірландії - свято закінчення збирання врожаю, у Перу - День креольської музики. 

Пам'ятні дати 31 жовтня, річниці та події

У 1589 році 31 жовтня в німецькому містечку Бедбург був страчений маніяк і вбивця-людожер Петер Штумпф, якого прозвали "перевертнем з Бедбурга". 

Відео дня
У 2011 році, за розрахунками Фонду народонаселення ООН, на Землі народився семимільярдний житель / фото onlinevents.co.uk

У 1961 році тіло Сталіна було прибрано з Мавзолею Леніна.

У 1984 році прем'єр-міністр Індії Індіра Ганді була вбита своїми сикхськими охоронцями.

У 2011 році, згідно з розрахунками Фонду народонаселення ООН, на Землі народився семимільярдний житель.

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні вшановує пам'ять святого Луки / фото REUTERS

Православна церква 31 жовтня вшановує пам'ять святого Луки. Інші назви свята: "Лука", "День святого Луки", "Лука голодний". Особливою стравою цього дня була цибуля. 31 жовтня було прийнято молитися святому Луці про добрі стосунки в родині, про злагоду та кохання між чоловіком і дружиною. До нього також зверталися по допомогу рибалки й городники. 

Що сьогодні не можна робити

У День святого Луки не можна нікому позичати сіль. Навіть якщо попросив близький або родич - віддасте сімейне щастя. Є також заборони на свято Хеловін. Не можна обертатися, якщо вночі почули за спиною кроки. Не залишайте вікна та двері відчиненими, щоб духи не пробралися в будинок. Також не залишайте на ніч білизну на вулиці або на балконі. Вона притягне нещастя.  

Прикмети на 31 жовтня     

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в УкраїніЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- ріжки місяця спрямовані на північ - буде суха і вітряна погода, на південь - до вогкості та дощу; 

- блідий місяць - буде дощ; 

- сніг не випав - тепла погода ще протримається. 

31 жовтня іменини 

Іменини у Йосипа, Давида, Миколи, Андрія, Івана та Сергія.

Вас також можуть зацікавити новини: