У цей день світ відзначає Міжнародний день Гаррі Поттера / Скріншот з фільму

Яке свято 2 травня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день Гаррі Поттера, День весняних акварелей, Міжнародний день астрономії, Всесвітній день голого садівника, Всесвітній день тунця, Всесвітній день лабіринту, Міжнародний день скрапбукінгу, Міжнародний день обізнаності про цинзі і Міжнародний день леді райдерів.

Читайте такожТравневі свята: цього тижня на українців чекають довгі вихідніВ США святкують День безкоштовних коміксів, День гри на гавайській гітарі, День брата і сестри, День трюфелів, в Бутані - День вчителя, в Індонезії - День утворення, в Іспанії - День Мадрида, у Болгарії - День святого Бориса, у Польщі - День прапора, День польської діаспори, в Грузії - Свято Кутаисоба (День Кутаїсі), в Британії - Фестиваль сажотрусів Рочестера.

Пам'ятні дати 2 травня, річниці та події

У 1509 році іспанцями був заснований Сан-Хуан - нині столиця Пуерто-Ріко.

Відео дня

У 1857 році патент на проект літака з паровим двигуном, тягнучим гвинтом і триколісним шасі був виданий Ф. Дю Тамплю.

У 1919 році відкрилася перша пасажирська авіалінія в США. Авіакомпанія «Mercury Air Service» здійснювала рейси з Лос-Анджелеса, Сан-Дієго і на острів Санта-Каталіна на літаку Junkers-Larsen JL-6.

У 1922 році відбулося одруження поета Сергія Єсеніна та американської танцівниці Айседори Дункан.

В 1923 році відбувся перший безпосадочний трансконтинентальний переліт. Військові пілоти О. Келлі і Дж. Макріді виконали рейс на літаку «Fokker T2». Шлях з Нью-Йорка в Сан-Дієго довжиною 4100 кілометрів вони подолали за 26 годин 50 хвилин.

У 1999 році на Евересті було виявлено тіло англійської альпініста Джорджа Чи Меллорі. У 1924 році він пропав разом з напарником Ендрю Ірвайном після вибуху хуртовини. Розташування тіла Меллорі свідчило про високу ймовірність того, що їх сходження увінчалося успіхом.

У 2004 році в Гонконзі пройшла конференція, присвячена проблемам повій / фото pixabay.com

У 2004 році в Гонконзі пройшла конференція, присвячена проблемам представниць найдавнішої у світі професії - повій. Правозахисники зажадали, щоб цей бізнес був легалізований, оскільки заслуговує поваги не менше, ніж всякий інший.

У 2004 році в Інтернеті з'явився новий мережевий хробак «Sasser».

У 2011 році спецслужби США ліквідували терориста №1 Усаму бен Ладена.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 2 травня вшановує пам'ять преподобного Івана Ветхопещерника, ієромонаха, пресвітера. Інші назви свята: «День Івана Воїна», «Ветхопещерник», «Новини», «Каратель корів», «Бабські іменини». В цей день молилися і просили Івана розсудити спори, вберегти від злодіїв, знайти винних у крадіжці. І ще - з язичницьких часів 2 травня селяни відзначали свято весни.

Що сьогодні не можна робити

У жодному разі не можна нікому довіряти свої таємниці / Фото: vasha-gazeta.ru

У жодному разі не можна нікому довіряти свої таємниці.

Прикмети на 2 травня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- дощовий і похмурий день – червень буде сухим і сонячним;

- теплий день - наприкінці місяця буде холодно;

- хмари швидко біжать по небу – дощу найближчим часом не буде;

- дикі качки в'ють гнізда недалеко від води – до посухи.

2 травня іменини

Іменини у Віктора, Георгія, Никифора, Трифона, Семена і Дмитра.