У цей день світ відзначає Міжнародний день пива / фото УНІАН

Який свято 7 серпня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день пива, День збирання зірок, День професійного оратора.

Читайте такожВихідні на День Незалежності України: скільки відпочіватимемо У США - День малини в кремі, День «Пурпурного серця», День маяка, в Кот-д `Івуар - День незалежності, в Індії - День ручного ткацького верстата, в Руанді - Свято врожаю (Умуганура), на Бермудах - День Сомерса, в Колумбії - Річниця битви при Бояка.

Пам'ятні дати 7 серпня, річниці та події

У 1932 році в СРСР за крадіжку державної і колективної власності в великих розмірах була введена смертна кара - «закон про три колоски». Ініціатива прийняття закону виходила виключно від Сталіна. Як тільки документ набрав чинності, почалися репресії. Всього, за неофіційними даними, за «законом про три колоски» за 1932-1939 роки було засуджено 183 тисяч осіб.

Відео дня

Читайте такожІменіннікі 6 серпня: кого вітати з Днем ангела та як назвати дитину У 1968 році в Лондоні натовп демонстрантів, які протестують проти утисків українських поетів і письменників, закидала камінням посольство СРСР.

У 1970 році відбувся перший комп'ютерний шаховий турнір

У 1974 році французький вуличний канатоходець Філіп Петі пройшов по канату, натягнутому між Північною і Південною вежами-близнюками Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Цей трюк більше ніхто не повторював.

У 1983 році - в епоху правління в СРСР Андропова - було прийнято постанову ЦК КПРС «Про зміцнення соціалістичної трудової дисципліни», що передбачала покарання за випуск браку, прогули і запізнення на роботу, пияцтво на робочому місці. Найхарактернішим прикладом його втілення в життя, став прикметою андроповської епохи, були масові облави на відвідувачів магазинів і кінотеатрів у денний час.

У 1993 році в Лондоні вперше був відкритий для відвідування туристами Букінгемський палац.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 7 серпня вшановує пам'ять святої Анни / ua.depositphotos.com

Православна церква 7 серпня вшановує пам'ять святої Анни, матінки Діви Марії і бабусі Ісуса Христа. Інші назви свята: «Макар», «Анна і Макарій», «Анна Холодна», «Зимовказниця». По цьому дню передбачали час настання і характер майбутньої зими. 7 серпня також відзначали своє свято мандрівники.

Що сьогодні можна робити

Небажано в цей день їсти конину, тому що це також свято коней і до них має бути особливе ставлення. Не виходьте вночі на вулицю - гуляє нечисть, яка морозить землю і насилає недуги, особливо на старих. Постарайтеся ні з ким не сваритися, інакше ще дуже довго не зійдуться.

Прикмети на 7 серпня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- ранок холодну - зима також буде холодною;

- погода до обіду пророкує погоду зими до грудня, а погода після обіду - після грудня;

- йде дощ - зима буде сніжна і тепла;

- багато жолудів на дубі - до теплої зими.

7 серпня іменини

Іменини у Анни, Макарія, Миколи і Олександра.