День всіх святих 2022 19 червня / depositphotos.com

Православні віруючі 19 червня відзначають День всіх святих або Собор всіх святих. Щорічно це свято зустрічають в неділю, наступну після Трійці. У віруючих західного обряду ця дата випадає на 1 листопада і вважається одним з найважливіших свят у році.

УНІАН розповість, чому День всіх святих 2022 такий особливий.

Раніше ми говорили про те, яке церковне свято 19 червня відзначається ще.

Відео дня

День всіх святих 2022 - традиції

Вважається, що перші згадки про свята були зафіксовані в IV-V столітті. У храмах священики проводять літургії та служби про "всіх святих по світу постраждалих". Особливість цього дня полягає в тому, що православні віруючі згадують святих, сповідників, преподобних, мучеників та інших людей, які віддали своє життя за Христа.

За старих часів на Русі цей день вважався проводами весни і зустріччю літа. У селах слов'яни влаштовували народні гуляння, водили хороводи і співали пісні. 

Важливо пам'ятати, що з завтрашнього дня, 20 червня, починається Петрів піст 2022, а це означає, що особливих обмежень в їжі сьогодні немає, але краще утриматися від переїдання.

Що потрібно робити в День всіх святих

Яке сьогодні свято у православних християн / depositphotos.com

День всіх святих - свято, що завершує Троїцьку седмицю. У цю дату православні віруючі ходять в храми, відвідують служби і читають молитви святим. Також можна поставити свічку за здравіє рідних і за упокій покійних. Доброю традицією вважається і звернення до своїх покровителів з проханням про допомогу в справах.

З давніх-давен ця дата вважалася сприятливою для весіль і сватання. Так що, якщо у вас є друга половинка, сміливо можете зізнаватися в почуттях, пропонувати руку і серце, а також з'їжджатися - союз буде довговічним і щасливим.

Народні повір'я свідчать, що в ніч з 19 на 20 червня сняться віщі сни. Вищі сили дадуть вам попередження про майбутні події.

Що не можна робити в День всіх святих 2022

Велике церковне свято має не тільки традиції, а й заборони. У День всіх святих забороняється:

  • працювати на чужому городі;
  • сваритися, пліткувати і лихословити;
  • подорожувати і переїжджати;
  • міняти роботу;
  • залишати відкритими вікна і двері.

Також в цю дату категорично заборонено займатися важкою фізичною і розумовою працею. Ви повинні залишити внутрішні сили для молитви і звернення до Бога.

Вас також можуть зацікавити новини: