День Незалежності України 2020 - святкування у Києві /фото УНІАН

Уже за декілька днів українці відзначатимуть головне державне свято – День Незалежності. Цього року святкуватиметься 29-та річниця незалежності.

День Незалежності України 2020 – дата

Свято День Незалежності України має фіксовану дату. Так, щороку його відзначають в одну і ту саму дату – 24 серпня. Саме цього дня Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України.

Парад на День Незалежності: чи буде у 2020 році

Читайте такожДень прапора України: коли святкуємо, історія та міфи про синьо-жовтий стяг

Відео дня

Кожного року День Незалежності відзначають на державному рівні, з нагоди свята українці традиційно мають окремий вихідний. Цей рік не стане винятком і на 24 серпня заплановано низку святкових заходів, однак з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Водночас, згідно із підписаним президентом Володимиром Зеленським указом про святкування Дня Незалежності у 2020 році, офіційного параду в Києві цьогоріч не планується. Натомість передбачено низку інших святкових заходів.

Як святкуватиме Україна День Незалежності 2020

Цього року в День Незалежності у Києві та інших населених пунктах відбудуться урочистості за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників ООС/АТО та громадськості.

Чи буде парад 24 серпня 2020 року / фото УНІАН

Передбачені також тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи з донесення громадянам інформації про важливі події та персоналії української історії, досвід національного державотворення.

Марш захисників України 24 серпня 2020

Як альтернатива параду на День Незалежності 24 серпня в Києві відбудеться Марш захисників України. Планується, що участь у ньому візьме не менш як 50 тисяч людей.

Читайте такожВихідні та свята в Україні: календар на 2020 рік

Проходитиме він з вимогою ухвалення закону про захист державності від колабораціонізму та агентів ворожого впливу. Учасники Маршу захисників України вимагатимуть, щоб президент України вніс до Верховної Ради як невідкладний відповідний проект закону.

Крім того, організатори заходу анонсують проведення на Майдані Незалежності невеликого перформансу – "дуже емоційного і дуже правильного".

День Незалежності України: як було дотепер